Microsoft'un efsanevi asistanı Clippy, resmi bir şekilde olmasa da, yeni bir formla Windows'a geri döndü

Bir dönemin ünlü (ve kötü şöhretli) Office asistanı Clippy, resmi bir şekilde olmasa da Windows'a geri döndü. Üstelik bu kez ChatGPT ile bağlantılı olarak...

Microsoft’un zamanında kötü bir şöhrete sahip olan, ancak artık göreceli olarak sevilen Office Asistanı Clippy, Bing Chat ve Microsoft 365 Copilot gibi üretken AI özellikleriyle şirketin şu anda yapmaya çalıştığı şeyin birçok yönden habercisiydi. Şimdi bir üçüncü taraf geliştirici, ChatGPT ile insanlara yardımcı olmak için tasarlanmış kendi Clippy sürümünü piyasaya sürdü.

TechRadar tarafından bildirildiği üzere FireCube Studios, Windows 10 ve 11 kullanıcıları için Clippy’nin ücretsiz önizleme sürümünü bu hafta Microsoft Store’da kullanıma sundu. Bu sürümdeki Clippy, OpenAI’nin ChatGPT sohbet robotundan yanıt almanın bir yolu olarak kullanılıyor. Geliştiricinin belirttiğine göre, Clippy’yi masaüstüne sabitleyerek üretken yapay zeka yanıtları için hızlı bir erişim kazanabilirsiniz.

Bu Clippy uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak şimdilik en büyük sorun, Clippy uygulamasını gerçekten çalıştırabilmek için bir OpenAI anahtarı satın almanız gerekecek olması. Neyse ki geliştiriciler, Clippy’yi kullanmak için bu anahtarı satın almanın gerekmediği yeni bir sürüm başlatmaya çalıştıklarını söylüyor.

Uygulamanın kendisi açık kaynaklı olduğu için koda GitHub üzerinden ulaşabilirsiniz. FireCube Studios, Clippy sürümü için daha fazla iyileştirme üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Bu “iyileştirmeler”, diğer kötü şöhretli Office Asistanlarını da eklemeyi içeriyor.

Çoğu kişi Clippy’yi nostaljiyle hatırlasa da, Microsoft’un bir seçenek olarak bile olsa Bing Chat veya Copilot için yeni bir sürümünü tekrar getirmek istemediği açık bir şekilde görülebiliyor. Bu kararın sebebini anlamak zor olmasa da, Clippy’nin bu resmi olmayan sürümünün şimdilik nostalji hissini arayanlar için yeterli olması gerekecek.

Sonraki Haber

Forum