Cortana, yeni Clippy mi oluyor!?

Yeni iddialara göre, Microsoft'un dijital asistanı Cortana için planları bu kadarla sınırlı değil!

Yeni Clippy, Cortana mı?

Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi, Cortana'yı görev çubuğundan masaüstüne taşıyabilir.

The Verge'ün kaynaklarına göre Windows 10'un sıradaki büyük güncellemesi Redstone, Cortana'yı Windows 10 deneyimiyle çok daha bütünleşik bir hale getirecek. Cortana, Başlat Menüsü içerisinde yaşamak yerine Windows 10'un içerisinde dolaşan bir hale gelecek.

Örneğin siz bir belge üzerinde çalışırken, Cortana'nın size bilgi vereceği ve yardımcı olacağı iddia ediliyor. Office 365 uygulamalarında ise Cortana'nın paylaşımlı belgeleri kimlerin düzenlediğini gördüğü, kullanıcıya buna uygun faydalı bilgiler sunduğu söyleniyor.

Tüm bunlar size muhtemelen bir zamanların Clippy'sini hatırlattı; ancak kaynakların iddiasına göre Cortana çok daha az karşınıza çıkacak ve daha çok, işletim sistemiyle bütünleşmiş bir arama motoru gibi çalışacak. Cortana'nın genel olarak Windows 10 işlevlerine daha çok erişebileceği, örneğin Skype görüşmesi yaparken uyarıları susturabileceği söyleniyor.

Henüz Türkçe konuşamayan Cortana'nın bu yeniliklerinden mahrum kalmaya devam edip etmeyeceğimiz ise bir soru işareti. Windows 10'u kullananların bildiği üzere Cortana, Türkçe Windows 10'da yer almıyor ve kullanılamıyor.

Okuyucu Yorumları