Threads'in düşüşü beklenenden de erken başlamış olabilir

Instagram'ın Twitter'a rakip çıkardığı yeni platformu Threads, ilk zamanlarına göre kullanıcı etkileşiminde düşüşe geçti. SimilarWeb ve Sensor Tower'ın sunduğu veriler, tüm gerçeği gözler önüne seriyor.

Instagram'ın metin tabanlı sohbet uygulaması Threads, lansmanının ilk haftasında 100 milyondan fazla kullanıcıyı bünyesine katarak en hızlı büyüyen platformlardan biri haline geldi. Ancak sonrasında, platformdaki kullanıcı etkileşiminde düşüş yaşandığı görülüyor.

SimilarWeb ve Sensor Tower'dan alınan veriler, günlük aktif kullanıcı sayısında ve Threads'te geçirilen sürede bir düşüş olduğunu gösteriyor. Sensor Tower, salı ve çarşamba günleri cumartesi gününe kıyasla günlük aktif kullanıcı sayısında yaklaşık %20'lik bir düşüş kaydetti. Ayrıca %50'lik bir düşüşle, kullanıcıların uygulamada geçirdiği ortalama süre 20 dakikadan 10 dakikaya düştü.

Öte yandan Similarweb'in verileri, dünya genelindeki Android telefonlar göz önüne alındığında, 7 Temmuz ile Pazartesi günleri arasında günlük aktif kullanıcı sayısında yaklaşık %25'lik bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Similar web'in kıdemli yöneticisi David Carr, pazartesi günü Android'de yaklaşık 36,6 milyon aktif kullanıcı olduğunu söyledi.

Analiz firması ayrıca ABD'li kullanıcıların harcadığı ortalama sürenin 8 dakikadan yaklaşık 6 dakikaya düştüğünü öne sürdü. Bununla birlikte, Threads'in piyasada yeni bir isim olduğu ve rakamların istikrar kazanmasının biraz zaman alabileceği unutulmamalı.

Threads şimdiden Instagram'ın kullanıcı tabanından faydalanmaya başladı ve insanların siteye girmesi için kolay bir yol yarattı. Resmi lansmanından sadece iki saat sonra iki milyondan fazla kullanıcı çekmeyi başardı. Kullanıcılar Instagram hesaplarını kullanarak kolayca oturum açabilir, bir Threads profili oluşturabilir ve diğer kullanıcıları önceden takip edebilirler.

Twitter'ın benzeri üzerine inşa edilen sosyal medya uygulaması, gönderileri düzenleme ve diğer kullanıcılara DM gönderme gibi bazı temel işlevlerden şimdilik yoksun. Ancak Instagram başkanı Adam Mosseri, kullanıcılara birçok Threads özelliğinin sunulacağı yeni bir sürümün hazır olduğunu söylüyor.

Sonraki Haber

Forum