Meta'nın yakın gelecekte Threads'e ekleyeceği özellikler ortaya çıkıyor

Threads uygulaması yayınlanmış olsa da, halen çok önemli eksiklere sahip olduğu bir gerçek. Peki ama Meta, yakın gelecekte Threads'e hangi özellikleri eklemeyi planlıyor?

Meta'nın yakın gelecekte Threads'e ekleyeceği özellikler

Meta’nın yeni kullanıma sunduğu sosyal medya uygulaması Threads, kullanıma sunulmasından sonraki ilk 24 saat içinde 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Ancak Instagram’ın, Twitter benzeri uygulamaları temel alarak geliştirilen metin tabanlı versiyonu şu anda çok sayıda temel özelliğe sahip değil.

Instagram yöneticisi Adam Mosseri tarafından Threads uygulamasında yayınlanan çok sayıda yoruma bakılırsa, çeşitli Threads özellikleri yakın gelecekteki sürümler için “listede” bulunuyor. Mosseri, platform üzerinde oldukça aktif bir şekilde yorumlar yaparak ve sorulara yanıt vererek kullanıcılardan geri bildirim alıyor ve bazı özelliklerin neden henüz kullanılamadığına dair açıklamalar yapıyor.

Mosseri’nin konuşmalarına dayanarak, yakın gelecekte mikroblog platformuna gelecek bazı yeni Threads özelliklerini aşağıda listeledik.

Mosseri, bu özelliklerin ne zaman sunulabileceğine dair herhangi bir program belirtmediği için, hangilerinin ne zaman geleceğini tahmin etmek pek mümkün değil. Bu güncellemelerin bazıları, Threads uygulamasının kararlı sürümüne hiç ulaşamayabilir de. Ancak büyük bir kısmı Twitter’da zaten mevcut.

ActivityPub protokolü için destek

Meta daha önce Threads uygulamasının ActivityPub protokolü için destek alacağını duyurmuştu. Bu protokol desteği, uygulamayı Mastodon ve WordPress gibi diğer platformlarla uyumlu hale getirecektir. Sosyal medya platformlarının artan sayısı sebebiyle, içerik oluşturucular artık tek bir sosyal medya uygulamasına daha az bağımlı hale geliyor.

Mosseri yaptığı açıklamada, “ActivityPub’ı geliştirmek, bir gün içerik oluşturucuların Threads’ten ayrılmaya karar verirlerse takipçilerini yanlarında götürmelerine izin vermeyi destekleyebileceğimiz anlamına geliyor” dedi.

Otomatik arşivleme

Ayrıca Instagram yöneticisi, verdiği bir başka yanıtta da gönderileri otomatik olarak arşivleme özelliğini sunmayı düşündüklerini ima etti. Önerilen özelliğin kullanıcıların arşive erişmesine ve içeriklerini geri yüklemesine izin verip vermeyeceği gibi daha fazla bilgi vermedi.

Reels’i Threads’e bağlamak

Threads kullanıcılarının diğer önerilerinin arasında, videoyu yeniden yüklemeye gerek kalmaması için Reels’i Threads’e bağlamak gibi başka eklentiler bulunuyor.

Kaydırma desteği

Bir başka öneri ise, paylaşımlar (threads) arasında geçiş yapmak için sola veya sağa kaydırmak için bir işlevsellik olması gerektiğini önerdi. Ancak, Threads’in “beğenmek için çift dokunma” seçeneğini alıp almayacağı sorulduğunda, Mosseri, “sorunun, tüm diziyi açmak için bir diziye dokunabilmeniz gerekmesi ve gerçekten hem dokunabileceğiniz hem de çift dokunabileceğiniz bir öğeye sahip olmak istemiyorsunuz” diyerek bu fikrin iyi olmayabileceğini savundu.