100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads'te neden reklam yok? Bu, sonsuza kadar böyle mi geidecek?

Son günlerin popüler sosyal medyası Threads büyümeye devam ediyor. Fakat hala çoğu özelliklerden yoksun olduğunu biliyoruz. Bu arada platformda reklam da yok. Peki Meta, Threads'e reklamları ne zaman getirmeyi düşünüyor?

Threads'te neden reklam yok? Ne yazık ki bu, sonsuza kadar sürmeyecek

Meta'nın doğrudan Twitter'ın rakibi olarak yayınladığı Threads, sadece beş gün içinde 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak çok konuşulan bir başarıya imzasını attı. Instagram hesabı olan herkes, ayrıca kaydolmak zorunda kalmadan Threads hizmetini kullanabildiği için bu hızlı büyüme biraz yanıltıcı olabilir. Tek yapmanız gereken uygulamayı indirmek ve Instagram hesabınızla bağlanmak. Yine de, Elon Musk'ın Twitter'daki berbat liderliği sayesinde Threads'in trafiğinde bir artış yaşandığı inkar edilemez.

Threads, şu anda Twitter deneyiminin tam bir kopyası bile sayılmaz. Uygulamada birçok özellik eksik. Bunlardan biri de reklamlar. Bu, ağırlıklı olarak reklamlardan para kazanan ve reklam amacıyla tüm uygulamalarında kullanıcıları izleyen bir şirket için şaşırtıcı bir seçim gibi görünebilir.

Ancak Threads'e reklamların eklenmesi kaçınılmaz.

Meta sadece doğru zamanı bekliyor

Meta şimdilik Threads için markalı içeriklerle başlamayı planlıyor. Axios'a konuşan bir kaynak, Instagram'ın markalı içerik araçlarını yeni uygulamaya getirmek istediğini söyledi. Bu sayede pazarlamacılar tam bir reklam çözümü için beklerken, platformda ücretli tanıtım kampanyaları yürütebilecekler.

Reklamlara gelince, Threads kullanıcı tabanı "kritik bir kitleye" ulaşana kadar geleneksel reklamları görmeyeceğiz gibi görünüyor. Aynı şekilde bu bilgi de bir Meta kaynağından geliyor.

Kritik kitle denilen rakamın ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, Threads sadece beş gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Threads kullanıcılarının hizmete ne kadar bağlı kaldığını ve daha fazla büyümenin mümkün olup olmadığını görmek daha önemli. Twitter'daki büyük karmaşa göz önüne alındığında, yakında daha fazla insanın Threads'e akın ettiğini görmek bizi şaşırtmaz. O zamana kadar Threads'te reklam görmeyebiliriz ki bu da şu an için harika bir avantaj.

Meta CEO'su Zuckerberg ise, şirketin ancak 1 milyar kullanıcıya ulaşıldığında platformdan para kazanmayı düşüneceğini söylüyor.

Threads'in şimdilik reklamsız olduğunu görmek harika olsa da bu Meta'nın sizi takip etmediği anlamına gelmiyor. Oraya ulaşmak için bir Instagram hesabı kullandığınızı unutmayalım. Yani en başından itibaren Meta'nın algoritmalarına maruz kalıyorsunuz.

Ayrıca yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, Meta kesinlikle sizinle ilgili her şeyi izlemek istiyor. Bu, iPhone uygulamasının yukarıdaki gizlilik etiketinde listelenen tüm verileri topladığı anlamına gelmiyor. Bu daha çok gelecekte veri toplama niyetine yönelik.

Meta, şirkete daha fazla para kazandıran özelleştirilmiş reklamlar sunabilmek için kişisel verilere ihtiyaç duyuyor. Bu, gelecekte Threads'e reklamların geleceğinin sinyalini herkese veriyor olmalı. Threads size şu anda reklamların sorun olmadığı WhatsApp deneyimini hatırlatsa da daha yeni başlıyoruz.