Alcatel Move Time İncelemesi

Alcatel Move Time akıllı çocuk saati ile anne ve babalar huzur bulabilecekler. İnceledik!

CHIP Online Notu 89
  • Kolay kullanım
  • Etkili uygulama desteği
  • Hafif
  • Çocukların beğeneceği tasarım
  • Pil ömrü
  • Su sıçramalarına karşı dayanıklı
  • Ekran dokunmatik değil
  • İki renk seçeneği yetersiz

Konu çocuk olunca elbette akan sular duruyor. Gece uykuda başucuna bırakılan bebek telsizinden başlayıp, ebeveynler çalışma hayatına dönünce bulut kameralara geçişle süren sürekli göz önünde bulundurma ihtiyacı, çocuğun okula başlamasıyla birlikte son buluyor. Yani son buluyordu. Artık çocuklara özel akıllı saatlerle, ebeveynler artık okulda veya çocukları dışarıdayken bile ondan sürekli haberdar olabiliyorlar. Bu incelememizde, elimizde olan Alcatel Move Time da böylesi bir cihaz. Peki, bu cihaz anne ve babalara neler sunuyor? Hemen incelemeye başlayalım.

Çocuğunuzdan her an haberdar olun

Alcatel Move Time, tam çocuklara ve onlardan sürekli haberdar olmak isteyen anne ve babalara göre bir akıllı saat. Bu saat yoluyla çocuğunuzla her an iletişim kurabiliyor, onun nerede olduğunu görebiliyor ve bildirimlerle haberdar olabiliyorsunuz.

Saati kullanmak için ilk yapmanız gereken, hemen altındaki kapağı açıp, buraya bir SIM kart takmak oluyor. Sonrasında Move Time uygulamasını Android ve iOS tabanlı akıllı telefonunuza indiriyor ve böylece saat ile telefon arasındaki köprüyü kurmayı başarıyorsunuz.

Evet, böylece artık çocuğunuzla her an iletişim kurabilirsiniz. Peki, çocuğunuz da saat yardımıyla sizinle iletişim kurabilecek mi? Bunun cevabı da, evet.

Move Time'ın çevresinde çeşitli düğmeler bulunuyor. Bunları kullanarak, çocuğunuz da sizi arayabilir, konum bilgisi gönderebilir veya mesaj yollayabilir. Özellikle acil durumlar için saatin kenarına yerleştirilen SOS tuşu, bu noktada oldukça önem arz ediyor. Acil bir durum olduğunda, çocuğunuz size ulaşmak istediğinde, tek yapması gereken bu küçük tuşa basmak, hepsi bu.

Öte yandan saatin tek özelliği bunlar değil. Acil durumlar dışında, önceden belirlediğiniz kişileri de saat yardımıyla arayabilen çocuğunuz, yine sizin belirleyeceğiniz 10 kişi tarafından da aranabiliyor. Böylece yalnızca siz değil, akrabalarınız, büyük anne ve babalar tarafından da çocuğunuza erişilebiliyor. Tabii ki, tüm bu iletişim yine sizin kontrolünüzde.

Yine Move Time'ın önemli bir diğer özelliği, sürekli GPS takibi yapabilmesi. Saat, elektronik çit özelliği sayesinde, çocuğunuz belirlediğiniz alanın dışına çıktığı an size bir uyarı bildiriminde bulunabiliyor.

Renkli ve suya dayanıklı tasarım

Move Time, tasarımıyla da çocukların beğenebileceği, renkli bir akıllı saat oluyor. Çocuklar elbette fazlasıyla seçici olabiliyor ve farklı renk tercihleri olabiliyor. O nedenle Alcatel, saati iki farklı renk seçeneğiyle sunuyor. Bunlardan biri, elimizdeki gibi mavi üzerine turuncu renk olurken, bir diğeri ise turuncu üzerine mavi şeklinde. Tuşlar ise yeşil renkli olarak düşünülmüş. Elbette renk seçenekleri çoğaltılabilirmiş; bunlar arasına pembenin de eklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Move Time'ın üzerinde 0.95 inç büyüklüğünde LED bir ekran yer alıyor. Bu ekran ne yazık ki dokunmatik değil. Saati kontrol etmek için kenarlardaki butonlar kullanılıyor. Çok elzem bir özellik değil elbette ancak çocukların artık akıllı telefon ve tabletlerle iç içe yetiştiğini düşünürsek, ekranın da dokunmatik olması kullanımı daha kolay kılabilirdi kanaatindeyiz.

Move Time, suya karşı ise dirençli yapıda tasarlanmış. Malum, çocuklar suyla oynamayı sever ve ellerini yıkarken musluk başında bunu bir oyuna dönüştürebilirler. Saatin su koruması sayesinde, su sıçramaları için endişe etmenize gerek yok. IP65 sertifikası ile cihaz suya karşı korunuyor. Öte yandan toza karşı da keza öyle.

Peki, saatin pil ömrü ne kadar gidiyor? Cihazda 370 mAh kapasitesinde bir batarya yer alıyor. Bu kapasiteyi, tek şarjla ve faal kullanımlarda 2 gün süresinde tüketiyor. Bekleme süresi ise 4 gün civarında. Saatin şarjı bittiğindeyse, kutu içinden çıkan mıknatıslı USB kablosuyla hızlı şekilde şarj edebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Alcatel Move Time, anne ve babaların beğeniyle kullanacağı bir akıllı saat oluyor. Bu saat yardımıyla, çocuklarınız ister okulda, ister parkta, ister evinizin önünde oynasın, okul sonrası aktivitelere veya kamplara katılsın, gözünüz arkada kalmıyor. Dediğimiz gibi, uygulaması saatin kullanımını önemli derecede arttırıyor; özellikle elektronik çit uygulaması önemli bir detay. Öte yandan suya karşı dayanıklı olması da bir diğeri.

Alcatel Move Time'ın fiyatı ise 449 TL olarak belirlenmiş.

Kimler Almalı

Alcatel Move Time, özellikle ebeveynlere hitap ediyor. Eğer çocuğunuz okula gittiğinde veya dışarı çıktığında hakkında endişeleniyorsanız, Alcatel Move Time'ı değerlendirebilirsiniz.

Alternatifleri

Alcatel Move Time'a alternatif olarak farklı modeller de piyasada yer alıyor. Wiky akıllı çocuk saati de bunlardan biri. Dilerseniz onu da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Alcatel Move Time
Ürün Markası Alcatel
CHIP Online Notu
89
Ekran 0.95 inç LED
Bağlantı GSM, Wi-Fi, LBS
SIM Kart Nano SIM
GPS Var
Wi-Fi 802.11 b/g/n
İşlemci MediaTek MT2503A
Batarya 370 mAh
Su Koruması Var (IP65)
Boyutlar 217 x 20 x 3 mm
Ağırlık 37 gr.

İlginizi Çekebilir

TCL MoveTime MT46 inceleme
KOSPET TANK T2 inceleme
Huawei Watch GT 4 inceleme
Redmi Watch 3 & Redmi Smart Band 2 inceleme
Huawei Watch 4 Pro inceleme
Huawei Watch Buds inceleme
Forum