Huawei Watch GT 4 İnceleme

Huawei’nin yeni Watch GT 4 modeli, modaya ayak uydururken, gelişmiş sağlık takibi özellikleri ve uzun pil ömrüyle bir akıllı saatte aranan tüm özellikleri bir araya getiriyor. İşte tüm detaylarıyla A’dan Z’ye Huawei Watch GT 4 incelemesi!

CHIP Online Notu 92
  • Şık tasarım
  • Uzun Pil Ömrü
  • Sunflower GPS
  • Kadran seçenekleri
  • Her zevke uygun tasarım seçeneği
  • Kaliteli ekran
  • Akıcı arayüz
  • TruSeen 5.5+ ve TruSleep 3.0
  • Akıllı Döngü Takibi
  • Gelişmiş sağlık yetenekleri
  • Kalori yönetimi

Huawei, son yıllarda giyilebilir teknolojileri oldukça ön plana çıkarmaya başladı. Ürettiği her yeni akıllı saat modelinde, selef modelin özelliklerini ileriye taşımakla kalmadı, daha önce bir akıllı saatte eşi benzeri görülmemiş özelliklere de cihazlarında yer verdi. Hatırlarsanız kısa bir süre önce incelediğimiz Huawei Watch D isimli akıllı saat tansiyon ölçme beceresine özel bir tasarımla karşımıza çıkmış, Watch Buds akıllı saati ise saat kadranının altında kulaklık bulundurmasıyla bu alanda oldukça inovatif bir akıllı saat modeli olmuştu. Şirketin tanıttığı yeni Watch GT 4 akıllı saatleri de Huawei’nin akıllı saat yolculuğundaki kilometre taşlarından bir diğeri daha oluyor.

Huawei, bu alana gerçekten yatırım yapıyor, ortaya da önemli cihazlar çıkartıyor. Ürettiği akıllı saatler sadece tasarımıyla şık birer aksesuar değil, gündelik hayata katkısı olan teknolojik cihazlar değil, sağlık konusunda da önemli kazanımlar getiren teknoloji adımları. Bu konudaki çalışmalarının karşılığını da alıyor elbette. Öyle ki şirket, 2023 yılında Türkiye’de giyilebilir cihaz pazarında yüzde 79’luk büyüme elde etmiş ve bu alanda liderliği yakalamış durumda. Bunlara daha sonra tekrar geliriz; bugünün konusu ise, bu, kolumda gördüğünüz Huawei’nin GT serisinin yeni üyesi Watch GT 4 modeli.

Dizaynı gerçekten fazlasıyla çekici görünüyor ve öyle ki Huawei, Watch GT 4 tanıtımında da bunu bizlere gösterdi. Katıldığımız Huawei Watch GT 4 lansmanında adeta bir defile izledik; 46 mm ile 41 mm seçenekleri ve farklı tasarım çizgileriyle Huawei, bu akıllı saatleri birer moda ikonu haline getirmeyi başarmış. Öte yandan lansmanda ilk altın akıllı saati Huawei Watch Ultimate Design’ı da sahneleyen Huawei, bu saatte, 18K altın ve titanyumu harmanlayarak ortaya gerçekten geleneksel saatlere sınıf atlatan bir bakış açısı kazandırmış.

Huawei Watch GT 4 Ekran Özellikleri Neler?

Huawei saatlerinde her zaman harika ekranlara yer veriyor ve GT 4'te de durum farklı değil. Yeni saatin ekranı, 46 mm'lik versiyonda 326 PPI yoğunluğunda ve 1.43 inç AMOLED panelden  oluşuyor. 41 mm'lik seçenek ise 352 PPI yoğunluğa sahip 1.32 inç AMOLED ekranla donatılmış. Her ikisi de 466x466 piksel çözünürlüğünde görüntü üretiyor.

Ekran, kaydırmalara, dokunmalara ve basmalara karşı oldukça duyarlı. Görüntü son derece keskin ve küçük yazılar bile rahatlıkla okunabiliyor. Renkleri canlı, kontrastı yüksek ve görüş açıları fazlasıyla iyi. Parlaklık güneşli günlerle rahatlıkla başa çıkabilecek düzeyde. Bir aktiviteyi takip ederken, hareket halinde olsanız dahi ekranın büyüklüğü ve görüntünün netliği sayesinde verileri rahatlıkla okuyabiliyorsunuz. Öyle ki, Watch GT 4’te özellikle sağlık takibi konusunda artık daha fazla veri görüntüleniyor.

Saat üzerindeki kadran seçenekleri de bir hayli geniş. Huawei Watch Face Store’da 10 binden fazla resmi ve 3’üncü taraf kadran bulunuyor. Giydiğiniz kıyafete veya kullanım senaryonuza göre buradan istediğiniz gibi özelleştirme yapabiliyorsunuz. Arka plan, renk, kadran türü, saat göstergesi ve özellikler gibi çeşitli yönleri değiştirmek mümkün. Ayrıca atılan adımlar, yakılan kalori, sıcaklık ve daha fazlası gibi sayısız sağlık istatistiğini de kullanılabilir hale getirirebiliyorsunuz.

GT 4’de sürekli açık ekran modu (Always-on display) da mevcut. Hatta bazı saat kadranları, kendi özel sürekli açık ekran görünümlerine sahip. Burada bahsetmemiz gereken bir diğer önemli şey ise; widget’lar. Saat kadranı boyunca basit bir kaydırma hareketiyle, hızlı bilgiler ve uygulamalara widget’lar sayesinde anında erişim sağlayabiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 4 Kullanımı Nasıl, Özellikleri Neler?

Huawei Watch GT 4, HarmonyOS'un en son sürümü 4.0'ı kullanıyor. Huawei telefonların yanı sıra elbette tüm Android ve iOS telefonlar destekleniyor. Huawei, bu konuda oldukça hassas, sadece GT 4 değil, önceki seri akıllı saatlerini de hem Android telefonlarla hem iOS telefonlarla eşleştirip kullanabiliyorsunuz. Telefonunuzla bağlantıyı Bluetooth üzerinden kuruyorsunuz ve telefonunuza Huawei Sağlık uygulamasını indirmeniz yeterli. Bundan sonra da artık saatin ekranını en sık kullandığınız uygulamalarla doldurabiliyorsunuz. Öte yandan sağlık izleme ve spor takip modları için özel kartlar da var. Arayüz basit ve içerisinde gezinmek oldukça kolay. 2 farklı görünüm seçeneği var; dairesel ikonlardan oluşan ekranı tercih edebilir veya liste görünümünü seçebilirsiniz.

Watch GT 4, kolunuza taktığınız ilk andan itibaren adımlarınızı, uykunuzu, stres seviyenizi, cilt sıcaklığınızı, SpO2 seviyenizi ve kalp atış hızınızı 24 saat takip ediyor. Ayrıca SpO2 ölçümü artık yüzde 30 daha hızlı. Veriler Watch GT 4'ün yeni nesil TruSeen 5.5+ optik sensöründen alınıyor ve manuel olarak kan basıncı ölçümü de yapabiliyorsunuz. Ancak burada daha önemli ve gözle görülür yenilikler de var.

Watch GT 4, başta sağlık takibi olmak üzere belirli alanlarda iyileştirmelerle birlikte önceki modelin tüm özelliklerine sahip. Gelen yeni özelliklerden biri, kadınlar için geliştirilmiş döngü takibi yönetimi. Bu özellik manuel girişe gerek duymuyor; bunun yerine, regl dönemlerini tahmin etmek için uyku sırasındaki kalp atış hızı, vücut sıcaklığı, nefes alma hızı ve daha birçok fizyolojik göstergeyi analiz ederek regl döngülerini takip ederek, yumurtlama tarihlerini tahmin ediyor. Üstelik bunları hatırlatmak için bildirim de gönderiyor.

GT 4’de uyku takibi de geliştirilmiş. Güncellenen TruSleep 3.0, artık uykunuzu daha doğru bir şekilde izliyor. Uyku takibindeki geliştirilmiş doğruluk, uyku sürenizi otomatik olarak tespit etme ve vücut hareketi, kalp atış hızı ve HRV'ye dayalı çoklu fizyolojik parametreleri analiz ederek, uyku kalitesini kaydedebiliyor. Bu sayede uykunuzu iyileştirmek için gerekli önlemler alabiliyorsunuz. Standart bir kullanıcı için kullanıcı deneyimine çok bir şey katmıyor gibi görünse de aslında öyle değil. Zira Watch GT 4, Uyku Nefes farkındalığı özelliği sayesinde uyku apnesi gibi rahatsızlıkları tespit edebiliyor. Eğer aklınızda uyku apnesi olup olmadığınıza dair şüpheleriniz varsa, yeni özellik bunu doğrulamanıza bilhassa yardımcı olabilir. En azından bu konudaki endişelerinizi doktorunuza dile getirme konusunda, elinizdeki verileri gösterebileceğiniz bir ispat niteliği taşıyabilir -ki Huawei’nin GT 4 lansmanında da bu konu özellikle dile getirildi.

Watch GT 4, egzersiz performansını analiz etmek ve günlük sağlık takibi için daha iyi hassasiyet ve verimlilik sağlayan yeni TruSeen 5.5+ kalp atış hızı izleme algoritması ile donatılmış. Yapay zeka algoritmalarıyla işlevlerini geliştiren TruSeen 5.5+, sensörden gelen gerçek optik okumalardan okunan verileri geliştiriyor ve derin yapay zeka makine öğrenimine dayanan çok kanallı bir sinyal geliştirme algoritması içeriyor. Bu yaklaşım, optimum olmayan okuma koşullarında bile veri doğruluğunu artırmaya yardımcı oluyor. Yeni sistem, koşu veya ip atlama gibi dinamik aktiviteler sırasında daha doğru kalp atış hızı tahminleri sağlıyor. Ayrıca düşük sıcaklıktaki ortamlarda daha yüksek doğruluk, daha hızlı kan oksijen okuması ve gelişmiş uyku okuma doğruluğu avantajlarını da beraberinde getiriyor.

Bunların yanı sıra Watch GT 4’ün getirdiği önemli yeniliklerden biri de kalori yönetimi noktasında. Yani bu saat ile diyetinize uygun beslenmeniz daha kolaylaşacak gibi görünüyor. Bu konuda Formda Kal uygulaması kapsamlı destek sunuyor. Hemen saatin arayüzünden ulaşabileceğiniz uygulama ile gerçek zamanlı kalori alımı, aktif kalori ve kalori açığı gibi ölçümlerle ne kadar kalori tükettiğinizi takip edebiliyorsunuz. Bunların yanında kalori alımı, metabolik yanma ve egzersiz yanması açısından kalori eğilimlerini analiz eden saat, ilerlemenize rehberlik etmek ve gelecek haftalar için hedefler belirlemek üzere kişiselleştirilmiş planlar da oluşturabiliyor. Tüm bunların hepsini saat üzerinden görebildiğiniz gibi, telefonunuzdaki Huawei Sağlık uygulamasından da takip edebiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 4'ün önemli yeniliklerinden bir diğeri de yeni GPS kurulumu. Huawei, buna Sunflower GPS adını vermiş. Saatin konumlandırma doğruluğu yüzde 30 oranında artırılmış ve akıllı füzyon konumlandırma algoritmasıyla saat, ne kadar çok koşarsanız o kadar doğru sonuçlar sunuyor. Fakat Sunflower GPS yalnızca daha büyük olan 46 mm HUAWEI Watch GT 4'te mevcut, bunu da söylemiş olalım.

Konu spordan açılmışken, peki tabii ki geniş spor yetenekleri ve daha önceki Huawei saatlerinden bildiğimiz modların yanına yenileri de eklenmiş. Watch GT 4’te 15’i profesyonel olmak üzere 100’den fazla egzersiz bulunuyor. Yürüyüş, koşu, bisiklet ve yüzme egzersizlerine ek olarak futbol, basketbol ve padel tenisi gibi yeni takip modlarıyla sevdiğiniz her aktiviteyi yapabiliyorsunuz. Dahası aktiviteler sırasında saatin pilini kontrol etmeniz de gerekmiyor. Zira GT 4’ün kuşkusuz en iyi özelliklerinden biri pil ömrü. Piyasada bulunan diğer akıllı saatler göz önüne alındığında, burada büyük bir fark söz konusu. Saat, tek bir şarjla 14 güne kadar dayanabiliyor. Huawei’nin akıllı saat ve bilekliklerinde fark yaratan en belirgin özelliklerinden biri pil ömrü zaten, Watch GT 4’te de bu korunuyor. Ayrıca kablosuz sarj desteği ve ters şarj özelliği de mevcut durumda. Yani ihtiyaç duyduğunuzda saati diğer uyumlu cihazları şarj etmek için de kullanabilirsiniz.

Son olarak, Watch GT 4’te hem mikrofon hem de hoparlör var. Yani telefonunuza gelen aramaları direk saat üzerinden cevaplayabileceğiniz gibi, saat üzerinden arama da başlatabiliyorsunuz. Ses kalitesi oldukça iyi; yaptığımız denemelerde karşı taraftan da ses iletimi konusunda herhangi bir şikayet duymadık. Ayrıca gelen mesajlara 36 karaktere kadar cevap yazabiliyorsunuz ve emojiler destekleniyor. Yalnız WhatsApp’ta mesajların doğrudan saat üzerinden okunabilirken, resimler ve videoların sadece telefonda görüntülenebildiğini de söyleyelim.

Sonuç

Evet, Huawei Watch GT 4 dizaynıyla sadece çekici görünmekle kalmıyor, aynı zamanda isabetli fitness özellikleriyle dolu bir akıllı saat. Özellikle sağlık takibi konusunda önemli geliştirmeler var ve bu konuda endişesi olanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacağını söyleyebiliriz. Bunun dışında ekranıyla güzel görüntü üretiyor, Android ve iOS uyumluluğu konusunda sorun yaşatmıyor, pil ömrü de inanılmaz derecede iyi ve daha pek çok şey var aslında, zaten pek çoğundan bahsettik. Bu anlamda pazara baktığımızda favori akıllı saat modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Kaldı ki fiyatıyla da... Watch GT 4, Huawei Online Mağaza’da 6999 TL’den başlıyor, en üst model ise 9999 TL şeklinde. Ek olarak 449 TL değerinde Huawei 1 yıl uzatılmış garanti ve bin lira değerinde kauçuk kayış da bu fiyatlara dahil. O anlamda da oldukça cazip bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch GT 4
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
92
Ekran 1.43 inç AMOLED
Çözünürlük 466x466
Su Koruması 5 ATM - 50 metre Yüzme
Uyumluluk Android 8.0 veya üzeri, iOS 13.0 veya üzeri
Pil Ömrü 14 gün
Kablosuz Şarj Var
Mikrofon Var
Hoparlör Var
GPS Var
Bağlantılar Bluetooth 5.2, NFC
Boyutlar 46 mm × 46 mm × 10.9 mm
Ağırlık 48 gr.

İlginizi Çekebilir

TCL MoveTime MT46 inceleme
KOSPET TANK T2 inceleme
Redmi Watch 3 & Redmi Smart Band 2 inceleme
Huawei Watch 4 Pro inceleme
Huawei Watch Buds inceleme
Huawei’nin tansiyon ölçümü yapan yeni akıllı saati Watch D’yi inceledik.
Forum