Asus ROG Strix Flare II Animate İnceleme

Oyuncuların rüya klavyesi olmaya aday! Asus ROG Strix Flare II Animate’ı inceledik.

CHIP Online Notu 95

Bugün farklı bir klavye seçeneğini yakından tanıyacağız. Asus’un ROG serisini bilenler bilir; şirket bu ailede gerçekten oyuncuları nasıl mutlu edeceğini bildiği ürünleri sunuyor. ROG Strix Flare II Animate de böylesi bir şey.

Bu klavyenin en çarpıcı yanı, birçok üründe test ettiğimiz Animate özelliğinin şimdi de ROG Strix Flare II Animate klavye modelinde karşımıza çıkıyor oluşu. Klavyenin sağ üst bölümündeki AniMe Matrix LED ekran, 312 adet programlanabilir mini LED ile oyunculara özel görseller, animasyonlar, ses görselleştirme seçenekleri, parlaklık düzeyi gibi sistem ayarlarını görüntüleme imkanı sunuyor. Böylece basit bir klavye olmaktan çıkıyor Asus ROG Strix Flare II Animate. Tek esprisi bu da değil üstelik.

Klavyede 8000 Hz sorgu oranı sunan yüksek hızlı bir USB mikro denetleyici bulunuyor. Bu şekilde tepki süresi de 1 ms’den 0,125 ms’ye düşüyor -ki bu çoğu oyuncu klavyesinden 8 kata kadar daha hızlı olduğu anlamına geliyor.

Bunların yanı sıra klavyenin anahtarlarını da değiştirebiliyorsunuz. Strix Flare II Animate’in anahtar değişimine imkân veren tasarımı ile kullanıcılar kendi tercih ettikleri; ROG NX Kırmızı, Mavi ve Kahverengi mekanik anahtarları kullanabiliyorlar. Böylece kendi stilinize göre de tasarlayabilirsiniz.

Öte yandan klavyede kullanılan ROG PBT çift döküm kalıp tuş başlıkları uzun süre dayanıklılık sağlıyor. Tüm tuşlarda, sallantıyı azaltıp daha rahat yazı yazmayı sağlamak için orta boy tuş başlıkları ve daha kısa saplar kullanılmış. Böylece Boşluk, Shift ve Enter gibi uzun tuşların daha akıcı ve tutarlı hareket etmesi sağlanıyor. Kasaya entegre ses emici köpük ise tuş gürültüsünü ve yankıları azaltıyor.

Klavye üzerinde yer alan USB 2.0 geçiş bağlantı noktası fare ya da flash sürücü bağlamak ya da mobil cihazları şarj etmek için kullanılabiliyor. Strix Flare II Animate klavyede yerleşik ışık dağıtıcıya sahip çıkarılabilir bilek desteği de mevcut. Bu parça klavyenin önündeki ışık çubuğuna takıldığında parlıyor.

Son olarak Strix Flare II Animate’in sol üst köşesindeki metal medya kontrollerini aynı zamanda kısayol tuşları olarak kullanabildiğinizi de söyleyelim.

Sonuç

Evet, sonuç olarak Asus ROG Strix Flare II Animate gerçekten her yönüyle fazlasıyla güzel bir klavye seçeneği olmuş. Üst seviye donanım bileşenlerini sevenler için güzel haber, ancak fiyatı biraz korkutucu. Şu an bu klavyeyi piyasada 3920 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Strix Flare II Animate
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
95

İlginizi Çekebilir

Razer BlackWidow V4 Pro inceleme
XPG Summoner Mini inceleme
Pusat K3 Pro inceleme
HyperX Alloy Origins 65 inceleme
Razer Ornata V3 inceleme
Logitech MX Mechanical inceleme
Forum