Asus TUF Gaming AX3000 V2 İnceleme

VPN kullanırken oyun hızından vazgeçmek istemeyenlere özel olarak geliştirilen Asus TUF Gaming AX3000 V2'yi inceledik.

CHIP Online Notu 90

Bugün oyunda daha fazla hız isteyen, yüksek internet bağlantısı ile ping ve delay olmadan kesintisiz bir iletişimde olmak isteyenlere özel güzel bir cihazı yakından tanıyacağız. Hatırlarsanız daha önce sizlerle Asus’un yine bir diğer üst gömlek router’ı AX5400’ü yakından incelemiştik. Bugünkü model ise Asus’un TUF Gaming serisine ait AX3000 V2 modeli.

Asus’un TUF Gaming ailesinin yeni bir üyesi olan çift bant oyuncu router’ı olarak geçen AX3000’in yeni versiyonu olan V2, özellikle oyunların ihtiyaç duyduğu hızlı ve sağlam kablosuz ve kablolu bağlantıyı sağlamak için gereken tüm özelliklere sahip. Bunu tasarımıyla da gösteren cihaz, TUF logosunu andıran iddialı dış tasarımını 4 güçlü anten ile tamamlıyor.

Cihazda geliştirilmiş ve özel olarak tasarlanmış nano karbon kaplamalı çift alüminyum soğutma bloğu ile ısı kaynaklı performans kayıplarının önüne geçilmiş. Performans olarak da zaten sınırları zorlayacak cinsten. WiFi5’e göre 4 kat daha az gecikme süresi, 2 kat daha fazla hız ve yüzde 80 daha geniş kapsama alanı sunan WiFi6 desteği içeren TUF Gaming AX3000 V2, çok sayıda farklı WiFi cihazının bulunduğu kalabalık ağlarda bile her zaman üst düzey oyun deneyimi sunabiliyor.

Üzerinde bulundurduğu 2.5Gbps WAN portuyla 2Gbps internet bant genişliğine ulaşabilirken 2 ayrı 1Gbps internet hizmetini portlarını kullanarak birleştirerek 2 Gbps kablolu bağlantı da sunabiliyor. Bunlar gerçekten müthiş özellikler.

Yeni bir router eklemeniz için de AiMesh desteğinin yanı sıra özellikle IoT, yani Nesnelerin İnterneti cihazları gibi antivirüs özelliklerine sahip olmayan cihazların korunması için de en yeni WPA3 güvenlik protokolü ve gelişmiş ebeveyn kontrolü özelliklerine sahip AiProtection Pro da ömür boyu cihazla ücretsiz olarak sunuluyor. Bunlara ilave olarak VPN Fusion özelliği de var ve bu da ağda aynı anda hem VPN hem de yüksek oyun hızlarının tadını çıkarmanızı mümkün kılıyor. Ayrıca Instant Guard da var ve bu da dünyanın her yerinden ev ağınızı VPN olarak kullanabilme olanağı tanıyor.

Sonuç

Evet, sonuç olarak toparlarsak Asus TUF Gaming AX3000 V2, gerçekten de üst sınıfta iyi bir internet deneyimi isteyenlerin tam arayacakları router. Elbette herkese göre değil. Öncelikle iyi bir internet altyapınızın olması ve öte yandan bu yüksek süratte internet performansını hak edecek bir sisteminizin bulunması gerekiyor. Fiyatı ise şimdilik çok yeni bir ürün olduğundan dolayı belli değil. Ancak takibe almanızı öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus TUF Gaming AX3000 V2
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90