Lamzu Atlantis İnceleme

Lamzu Atlantis, gerçekten de en iyilerden birisi olabilir mi? İşte Lamzu Atlantis oyuncu faresi hakkında bilmeniz gereken her şey ve tüm detaylarıyla Lamzu Atlantis incelemesi

CHIP Online Notu 96
  • Çok hafif, şık ve ergonomik
  • Performans olarak en iyisi
  • Uzun batarya dayanımı
  • Kaliteli skatezler
  • Kutu içeriği ve tasarımı
  • Fiyatı yüksek ve stok sorunu var

Oyunculara dönük ürünler konusunda dinamikler büyük bir hızla değişiyor. Çok değil, üç sene önce Omron 50M switch'li bir fare “kalite belirtisi” olarak görülürken bugün aynı switchlerle piyasaya sürülen bir ürün “double click makinesi” olarak adlandırılıp eleştirilerle yüzleşebiliyor. Bunda en büyük pay oyuncu ürünlerini “niş” bir kulvara sokan ve piyasanın devlerini de kendilerine ayak uydurmak zorunda bırakan küçük, butik yapımcılar. Dünya genelinde büyük hype yaratan, önümüzdeki iki aylık stokları tükenen ve “en iyi oyuncu faresi” olarak adlandırıldığı pek çok inceleme geçiren Lamzu Atlantis de aslında sektörün farklı alanlarında uzun yıllar çalışmış, niş oyuncu ekipmanlarına gönül vermiş All-Star maiyetinde bir ekip bir araya gelip “en üstün” oyun faresini yapmaya çalışırsa neler olabileceğinin bir kanıtı adeta.

Lamzu Atlantis’i anlatmaya kutusundan başlamakta fayda var. Videosunu çekeceğiz, orada da göreceksiniz, kutu muhteşem. Tasarımından içeriğine, minik detaylara kadar şimdiye kadar bir oyuncu ürününde gördüğüm en güzel kutu diyebiliriz. Kutu içeriğinde bir taşıma çantası, yedek skatezler ve belki bilgisayarınızda girişi yoktur diye USB-A -> USB-C dönüştürücü yer alıyor. Atlantis’in şarj kablosu paracord benzeri bir yapıda ve fareye USB-C üzerinden bağlanıyor. Gördüğümüz en muhteşem kablo değil belki ama yeterince kaliteli, sonuçta sadece şarj ederken kullanacaksınız. Bir diğer güzel detay, USB-C kablosunun ucu yukarı doğru kıvrılmış ki bu da eğer kablolu kullanacaksınız kablonun ucunun mousepad’e sürtünüp erkenden yıpranmasını engelliyor.

Lamzu Atlantis simetrik bir fare lakin iki elle kullanılabilirliğini düşüren bir durum var, o da fonksiyon tuşlarının sadece sol tarafta yer alması. Bunun dışında tüm el boyutlarına ve tüm tutuş tiplerine uygun. Yine de eliniz çok küçükse Mini modeli de gelecek.

Tasarıma gelirsek, Lamzu Atlantis oldukça temiz, minimalist bir tasarıma sahip. Farklı renk seçenekleri olan ürünün tasarımında agresif bir çizgi yerine şık, akıcı bir tasarım tercih edilmiş. RGB desteği de aynı şekilde son derece minimal. Altındaki düğmeden açık kapatır veya DPI değiştirirken ufak bir ışık gösterisi görüyorsunuz, bu kadar. Lamzu bu ürünün işlevsel olması ve uzun bir pil ömrüne sahip olması adına gereksiz RGB kullanımından kaçınmış ve sonuç olarak ulaşılan 70 saatlik pil ömrü, performans olarak en tepede yer alan bir fare için son derece başarılı.

Teknik kısmı sizi daha çok meraklandıracaktır diye düşünüyorum zira 55 gram ağırlığındaki bu fare PixArt’ın yeni amiral gemisi olan PAW 3395 sensörün kullanıldığı ilk farelerden birisi. Daha önce Razer’da Focus+ adıyla bildiğimiz PAW 3399’a göre daha az güç tüketen ve doğal çözünürlük desteği daha yüksek (26000dpi) olan bu sensör, düşük ve ayarlanabilir liftoff (1-2mm) yüksekliği, 50G hızlanması ve 650 IPS hızıyla şu an piyasadaki tüm sensörlerin en iyisi. Bunu (8k polling rate) gibi pratikte farkı hissedilmeyen detaylara başvurmamasına rağmen (1000Hz polling rate desteği) rahatlıkla söyleyebiliriz.

Atlantis’in diğer güzel detayı da Huano’nun Blue Shell Pink Dot switchlerini kullanan ilk farelerden olması. 80 milyon basım ömürlü bu anahtarlar orta sertlikte tabir edebileceğimiz cinsten ve kullanırken net bir sese ve hissiyata sahipler. Kalih GM8.0’dan biraz daha etli butlu bir hissiyatları var, kendi kitlesini yaratacaktır. Ben ilk kez kullandık ve Huano’nun ağır seri switchlerini çok sevmeyenler olarak, son derece memnun kaldık. Ayrıca encoder olarak da TTC Gold kullanılmış. Geçişleri son derece belirgin olan bu encoder da piyasadakiler arasında en iyilerden birisi. Ne çok sert ne de çok yumuşak, tam tadında, erik gibi kütür kütür. Sol taraftaki fonksiyon tuşlarının da hiç sünger hissi vermediğini ve rahatça ulaşıldığını belirtmemiz gerek.

Lamzu Atlantis için övgülerin en önemli kısmını ise bizce malzeme ve işçilik kalitesinin alması gerekiyor. Son derece iyi bir hissiyatı olmasına rağmen parmak izi bırakmayan üst kaplama, hiçbir tıkırdama (rattling) olmaması, ana düğmelerde dahi salınımın (wobble) düşük olması ve ağırlık uyguladığınızda kesinlikle çatırdamaması (creaking) gerçekten takdire şayan. 2.4Ghz adaptörünü (Bluetooth yok) farenin alt kısmına yerleştirdiğinizde bile ürün kesinlikle tıkırdamıyor. Ayrıca polikarbonattan yapılan alt yüzeyi hem tasarımla şahane bir uyum içerisinde, hem de son derece hafif. Ayrıca ürünün yanında yedekli olarak gelen Virgin Grade PTFE skatezler çok başarılı. Farenin hafifliği ile birleşince her tür mousepad üzerinde yağ gibi kayıyor cihaz. Tabii eğer isterseniz cam skatez seçeneğiniz de var.

Sonuç

Neticede Lamzu Atlantis muhtemelen şimdiye kadar incelediğimiz en iyi fare. Ben her detayından aşırı etkilendiğimi belirtmek zorundayım. Tabii bunların da bir bedeli var. Birincisi stoğunun ışık hızıyla tükenmiş olması (yenilenecek) ikincisi ise 110€’luk fiyatı. Bu ikisini göze aldığınızda sizi çok mutlu edeceği kesin.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lamzu Atlantis
Ürün Markası Lamzu
CHIP Online Notu
96

İlginizi Çekebilir

XPG Slingshot inceleme
ASUS SmartO Mouse inceleme
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition inceleme
Darmoshark M3 inceleme
HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless inceleme
Logitech MX Master 3S inceleme
Forum