Tecno Watch 1 İnceleme

Uygun fiyatlı vücut ısısını ve tansiyonu ölçümleyebilen Tecno Watch 1, 599 TL’ye satın alınır mı? İşte Tecno Watch 1 hakkında bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 80
  • Rahat tasarım
  • Vücut ısısı ve tansiyon ölçümü
  • Temel sağlık ve spor fonksiyonları
  • İdeal pil ömrü
  • Mobil uygulama
  • Ekran arayüzü

Tecno Watch 1, şirketin ilk akıllı saat girişimlerinden biri. O nedenle en temel fonksiyonları içeren bir model fakat bunu biraz daha çeşitlendirmişler. Bizim en dikkat çekici bulduğumuz kısım saatin vücut sıcaklığını gösterebilmesi oldu. Bu özelliği genelde üst segment akıllı saatlerde görüyoruz, o nedenle bu modelde yer alması sevindirici. Yani saat gerçek zamanlı ısı takibi yapabiliyor, ateşiniz olduğunu hissettiğinizde bundan faydalanabiliyorsunuz. Diğer özellikleri aşağı yukarı akıllı bileklik ve çok sayıda akıllı saatten aşina olduğumuz bir ürün olmuş. Fiyatı da bu yazıyı hazırladığım sırada 599 liraydı. Bu fiyatlara no name akıllı saatler görüyoruz artık, o anlamda Tecno’nun artık ülkemizde tanınır olmasından da hareketle Watch 1 bu fiyata iyi bir alternatif oluyor. Ha, bileklik tasarımında olan bir cihaz arıyorsanız o zaman daha fazla seçenek var, onlara da bakarsınız.

Tecno Watch 1 de aslında kare formda olmasının dışında bir akıllı bileklik gibi davranıyor. Telefonla konuşma, GPS, navigasyon takibi özellikler yok. Fakat telefonunuza gelen aramaları gösteriyor, aramaları cevaplayıp reddedebiliyorsunuz, uygulamalardan gelen bildirimler ulaşıyor. Ancak tabii ki sunum şekli biraz kısıtlı. Her bildirim saatin arayüzündeki İleti bölümünde görüntülenebiliyor.

Arayüzü de basit tasarlanmış. Burada seçenekler arasında Adım, Kalp Atış Hızı, Uyku, Spor Dalları ve Sağlık gibi seçenekleri görebiliyorsunuz. Spor seçenekleri arasında yürüyüş, koşu, bisiklet ve egzersiz gibi 6 farklı seçenek var. Sağlık adımı altında da vücut ısısı bölümüne ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca bu saatte tansiyon ölçüm özelliği de var. Yaptığımız denemelerde doğru ölçüyor gibi görünüyordu, fikir almanıza yardımcı olabilir fakat yine de bu tür cihazların tam olarak kesin tıbbi sonuç verdiğini söylemesi zor.

Saatin ekranı 1.3 inç büyüklüğünde. Ekran çözünürlüğü de buna uygun olacak şekilde 240x240 piksel seviyesinde. Çok parlak bir ekranı olmadığını söylemek lazım pek tabii ki, ancak uygun fiyatlı bir seçenek olduğu için bunları görmezden geliyorsunuz. Ekran arayüzünü, parmağınızı ekranda kaydırarak değiştirebilirsiniz; gördüğümüz kadarıyla 8 farklı arkaplan seçeneği var. Bunların daha fazla olması güzel olabilirdi.

Saati telefonunuza Tecno Watch uygulaması yoluyla bağlıyorsunuz. Ancak bu uygulamayı Google Android markette bulamadık. APKPure isimli uygulama marketinden APK’sını indirerek kurabilirsiniz. Uygulamanın geneli Türkçe, kullanımı biraz karmaşık ancak zor değil. Fakat yine de daha elle tutulur bir uygulama olmasını beklerdik. Güncellenmesi gerekiyor, ancak bir güncelleme gelir mi, kesin bir şey söylemesi zor.

Uygulama, saatin ölçümlediği verileri ekranına taşıyor. Attığınız adım, uyuduğunuz hafif ve derin uyku süreleri, kalp atış hızınız, spor takip ölçümleri ve vücut ısı değerinizi buraya girdiğinizde bir arada bulabiliyorsunuz.

Saatin pil tüketimi ise kullanım şeklinize göre değişiyor. 200 mAh kapasiteli küçük bir batarya kullanılmış, bununla çok yormadığınız günlük kullanımlarda 9 güne kadar performans vadediyor. Pratik kullanımda ise 5 -6 günü rahat çıkartıyor.

Sonuç

Sonuca geldiğimizde Tecno Watch 1’in uygun fiyatlı bir akıllı saat seçeneği olduğu ve bunun karşılığını verdiğini söyleyebiliriz. Sağlık verilerinizi takip etmenizi ve telefonunuza gelen bildirimleri iletebilmesi açısından yararlı. Silikon kayışı kolda rahat ettiriyor, bu arada suya karşı da dirençli yapıda olması  önemli bir diğer noktası. Havuza duşa girmeyin tabi, ancak el yıkarken falan su sıçramalarından etkilenmiyor. Tansiyon ve vücut ısısı ölçebilmesi de muadillerinden ayıran en önemli farkı oluyor. Fiyatı dediğimiz gibi 599 TL civarında. Eksikleri de var, ancak fiyatına göre bunlar göz ardı edilebilir diye düşünüyoruz. Bu anlamda tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tecno Watch 1
Ürün Markası Tecno
CHIP Online Notu
80
Ekran 1.3 inç
Ekran Çözünürlüğü 240x240
Ekran Çözünürlüğü 200 mAh
Pil Ömrü 9 güne kadar
Su Koruması IP65
Boyutlar 41x35x10.3 mm
Ağırlık 34 gr.

İlginizi Çekebilir

TCL MoveTime MT46 inceleme
KOSPET TANK T2 inceleme
Huawei Watch GT 4 inceleme
Redmi Watch 3 & Redmi Smart Band 2 inceleme
Huawei Watch 4 Pro inceleme
Huawei Watch Buds inceleme
Forum