Bilmeniz gereken 5 eko etiketi!

CHIP Online
13-05-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Elektronik cihazlarda sıkça rastladığımız tüm bu etiketlerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bil ... -etiketi_47071.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 teknolojik cihazı!

Eko etiketleri, hangi ürünlerin daha çevre ve enerji dostu olduğunu tanımanızda size yardımcı olabilir. Bu etiketler sayesinde elektronik bir ürün satın alırken sürdürebilirlik konusuna ışık tutabiliyoruz. Peki hangi etiket, tam olarak hangi anlama geliyor?


ENERGY STAR (ABD)


ENERGY STAR, ABD Çevre Koruma Kuruluşu tarafından belirlenen enerji verimliliği kurallarına uyan ürün ve binaları çatısı altında topluyor. Gönüllü bir program olan ENERGY STAR, Clean Air Act ve Energy Policy Act'i temel alıyor.


EU Energy etiketi (Avrupa)


EU Energy Label'in odak noktası, güç tasarrufu. Güç tasarrufu etiketi, 2010'da Avrupa'da satılan çoğu beyaz eşya, ampül ve otomobiller için bir zorunluluk haline gelmişti. Direktif ilk olarak 1992'de ortaya çıkmış, isteğe bağlı güç etiketi 1995'te tanıtılmıştı.


Güç verimliliği etiketi, ilk başta A'dan G'ye doğru sıralanıyordu. Ancak yapılan geliştirmeler sonrasında bazı ürün kategorileri için A+, A++, ve A+++ puanları da eklendi. Örneğin bir buzdolabının A+++ puanını alabilmesi için, yılda 22kWh'dan az elektrik harcaması gerekiyor.


Tüm Konu: Bilmeniz gereken 5 eko etiketi!

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 teknolojik cihazı!

Kaynak: www.chip.com.tr