Linux kullanabileceğiniz 10 yer!

CHIP Online
10-02-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Günlük işlerinizi Linux'lu bir PC'yle yapmak zorunda değilsiniz. İşte Linux için 10 farklı alan...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lin ... z-10-yer_45196.html

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Windows kullanıcısı olmanız, Linux'la tanışmanıza, hatta onu kullanmanıza engel değil. Hatta muhtemelen bir veya birkaç cihazınızda onu kullanmaktasınız. Belki Ubuntu gibi bir tam bir Linux masaüstüne geçmeye hazır değilsiniz; ama yine de yapabileceğiniz birçok şey var. İşte bunlardan 10 tanesi.


10. Diğer PC'leri onarma


Linux'tan faydalanmak için onu yüklemenize bile gerek yok, tüm ihtiyacınız iyi bir "live CD". Bu tür bir CD'yle açılmayan bir PC'nin sabit diskindeki verileri kopyalayabilir, daha fazlasını da yapabilirsiniz.


9. Chromebook'u daha faydalı hale getirin


Chrome OS, birçok harika uygulamaya sahip, güçlü bir platform. Ancak bazen daha güçlü bir işletim sistemine ve masaüstü uygulamaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda Chrome OS'un yanına Linux yükleyebilir, geleneksel masaüstüne ve yeni uygulamalara kavuşabilirsiniz.


8. Web sitesi barındırın


Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin birçoğu, Linux üzerinde çalışıyor. Siz de Dreamhost gibi Linux tabanlı bir web sunucusu oluşturabilir, Tiny Tiny RSS ile kendi kişisel RSS okuyucunuzu ortaya çıkarabilir, OwnCloud ile kendi Dropbox kopyanızı oluşturabilirsiniz.


Tüm Konu: Linux kullanabileceğiniz 10 yer!

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Kaynak: www.chip.com.tr