Mozilla, eski Firefox'ları temizliyor!

CHIP Online
22-05-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğer halen eski bir Firefox sürümünü kullanıyorsanız, 30. sürümden sonra bunu yapamayabilirsiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/moz ... mizliyor_47215.html

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Mozilla, Firefox 30'dan itibaren güncelleme yöntemini değiştirmeyi planlıyor. Firefox 30'un 10 Haziran'da yayınlanması bekleniyor.


Mozilla mühendisi Benjamin Smedberg, 10 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, kullanıcıların bir kısmının halen güvenlik açığı bulunan eski sürümleri kullanmaya devam ettiğini, herkesin güncellemeleri almaları gerektiğini söyledi ve ekledi: "Her güncellemede, yüzde 2 Firefox kullanıcısı eski sürümde kalıyor."


Firefox'un 11. sürümden sonraki sürümleri için uygulanacak güncelleme yöntemi şu şekilde çalışacak: Mozilla, önce bir hotfix ile tüm eski sürümleri sessiz sedasız yamayacak. Bu hotfix sayesinde, kullanıcılar en son sürüm olan Firefox 30'a geçmeleri için uyarılmaya başlanacak. İlk seçenekte tarayıcı güncellemeyi indirecek ve bir dahaki açılışta, yeni pencerede "Güncelleme kurulsun mu?" diyerek onay alacak. Eğer kullanıcı açılan sekmeden "Güncellemeyi kullanmak istemiyorum." seçeneğini seçerse eski sürüme geri dönülecek. Yine de her yeni açılışta kullanıcı, güncellemeyi kurması için uyarılmaya devam edilecek.


İkinci seçenek ise, güncelleme daha indirilmeden onay alınması. Bu kez de kullanıcılar, yeni güncelleme olduğu konusunda uyarı alacak ve indirmek isteyip istemediklerini belirtecek. Bu seçenekte, kullanıcının her açılışta tekrar uyarılıp uyarılmayacağı ise henüz belli değil.


Önceki günlerde duyurulan DRM desteğinden sonra gelen bu güncelleme değişikliğine kullanıcıların nasıl bir tepki vereceği merak konusu...

Tüm Konu: Mozilla, eski Firefox'ları temizliyor!

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Kaynak: www.chip.com.tr