Steam Box için beta testi başladı...

CHIP Online
07-10-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Heyecan yaratan konsol-PC'nin özellikleri, oyuncuların kendilerini "cennete" hissetmesini sağlayacak

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ste ... -basladi_43044.html

Resimlerle: 40 sıra dışı PC kasası!

Steam'in SteamOS isimli kendi işletim sistemini ve Steam Box isimli kendi konsol-PC'sini üreteceği bir süre önce açıklanmıştı. Bu açıklama ile beraber, cihazın ne tarz özelliklere sahip olacağı ve ne kadar işlevsel olacağı soruları herkesin kafasında oluştu.


Bu soruların bir kısmının cevabı ise artık mevcut. Valve, şanslı beta testçilerine Steam Box ünitelerini göndermek üzere. Valve, bu şanslı kişilere tek bir tasarım göndermektense, birkaç farklı prototip göndermeyi mantıklı bulmuş.


Bu ünitelerin asıl inanılmaz olan yanı, özellikleri. En üst örnekler herhangi bir oyuncuyu cennette hissettirebilecek özelliklere sahip.


Farklı CPU ve GPU birleşimleri kullanacak olan Steam Box prototiplerinde bulunan donanımlar açıklandı. Açıklamaya göre "300 prototip ünite" dağıtılacak. Bu ünitelerin donanımları ise GPU için "NVidia Titan, GTX780, GTX760 ve GTX660" ve CPU için "İntel:i7-4770, i5-4570, i3" kullanılacak iken kalan özellikler şu şekilde olacak: "RAM için 16 GB DDR3-1600(CPU), 3GB DDR5(GPU) ; depolama için 1TB/8GB SSHD karması" kullanılırken üniteler 450w'lık bir güç kaynağına sahip olacaklar ve yaklaşık olarak 12x12.4x2.9 boyutlarında olacaklar.


SteamOS üzerindeki oyunlar gerçekten Nvidia Titan gibi bir güce ihtiyaç duyacaklar mı bilmiyoruz ama sonuç olarak test için gönderilecek ünitelerden bahsediyoruz. Tüm kullanıcılar en üst özelliklerdeki ünitelere tabii ki ulaşamayacaklar ancak gönderilen bu üniteler her şeye rağmen son derecede etkileyici.

Tüm Konu: Steam Box için beta testi başladı...

Resimlerle: 40 sıra dışı PC kasası!

Kaynak: www.chip.com.tr