TV'lerin geleceği: Öneriler, Chromecast ve...

CHIP Online
11-05-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gelecek nesil televizonlar bizlere ne sunacak, hangi teknolojide gelecek var, hangisinde yok?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tv ... ecast-ve_46983.html

Resimlerle: 11 "çok özel" televizyon!

Televizyonlar, yakın dönemde teknolojinin en çok odaklandığı noktalardan bir tanesi. Kullanıcı dostu olmayan 3D teknolojisi bir kenara atılmış olsa da Smart TV'ler, gerçek anlamda ışıldamaya başladılar. 4K çözünürlüklü televizyonlar ise yavaş yavaş lüks olmaktan çıkıp, satın alınabilir hale geliyorlar.


En büyük değişiklik ise internet bağlantısı alanında yaşanıyor. İnternet, günümüzde TV yayıncılığı için en güçlü araç haline gelmiş durumda. Netflix ve benzeri akış hizmetleri, internet sayesinde işlevlerine işlev katıyor, bunun yanında uygulamalar, TV izleyicilerine özel işlevler sunuyorlar. TechRadar, bu konuyu daha iyi anlayabilmek üzere popüler TV platformu BBC iPlayer'ın ortaya çıkışında önemli isimlerinden Anthony Rose ile bir röportaj gerçekleştirdi. Cevaplarıyla bizleri aydınlatan Rose, şu an sosyal TV ağı Beamly'nin CTO koltuğunda oturuyor.


Geleceğin televizyonları nasıl olacak, gelecek hangi teknolojide var, hangisinde ümit yok? Rose'un düşünceleri ve cevapları, makalemizin sonraki sayfalarında.


Tüm Konu: TV'lerin geleceği: Öneriler, Chromecast ve...

Resimlerle: 11 "çok özel" televizyon!

Kaynak: www.chip.com.tr