iPhone’da ekran görüntüsü ve ekran kaydı alma nasıl yapılır?

iPhone cihazlarınız ile ekranın resmini tam olarak çekebilir, aynı zamanda ekran görüntüsünü kesintisiz bir şekilde kaydedebilirsiniz. Adım adım iPhone'da ekran görüntüsü ve ekran kaydı alma yollarını anlattık. İşte detaylar...

Modern dünyada oldukça önemli bir unsur haline gelmiş olan teknoloji, birçok farklı işlemi dijital ortamda gerçekleştirme imkanı sağlar. Teknoloji denilince akla gelen ilk cihazlardan biri olan cep telefonları; okul, iş gibi farklı ortamlarda sıklıkla ihtiyaç duyulan cihazlardandır. İOS işletim sistemine sahip olan iPhone, kullanıcılarına çeşitli işlemleri gerçekleştirebilme imkanı sunar. iPhone’ların kullanıcılarına gerçekleştirme imkanı sunduğu imkanlardan biri de ekran görüntüsü ve ekran kaydı alabilme işlemleridir.

Farklı ekran boyutlarına sahip iPhone cihazlarınız ile ekranın resmini tam olarak çekebilir, aynı zamanda ekran görüntüsünü kesintisiz bir şekilde kaydedebilirsiniz. iPhone ekran görüntüsü ve ekran kaydı alma işlemini gerçekleştirmek için herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. iPhone’da bulunan birtakım tuşları kullanarak bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Kaydettiğiniz ekran görüntüsü ve ekran kaydını kolay bir şekilde diğer kişilerle paylaşabilir, birtakım belgelerde ya da işlemlerde kullanabilirsiniz.

iPhone’da Ekran Görüntüsü Alma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

iPhone kullanıcılarının merak ettiği konulardan biri olan ekran görüntüsü alma işlemi, birtakım adımlar izlenerek kısa bir sürede gerçekleştirilebilir. iPhone ekran görüntüsü alma işlemi; farklı formlara sahip olan iPhone cihazlar üzerinden gerçekleştirilir. Face ID’li ya da ana ekran düğmeli iPhone’dan ekran görüntüsü alabilir, aldığınız ekran görüntüsü üzerinde farklı işlemler gerçekleştirebilirsiniz. Face ID’lı bir iPhone’da ekran görüntüsü almak için; cihazınızda bulunan yan düğmeyi ve ses düğmesini kullanmalısınız. iPhone’da bulunan yan düğmeye ve yukarı ses düğmesine aynı anda bastığınız takdirde, Face ID’li cihazınızdan ekran görüntüsü alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Face ID’li iPhone cihazların yanı sıra ana ekran düğmeli İphone’larda ekran görüntüsü alma işlemini gerçekleştirmek için İphone üzerinde bulunan tuşlardan yararlanılır.

Ana ekran düğmeli iPhone’dan ekran görüntüsü almak için; ana ekran düğmesine ve yan düğmeye aynı anda belirli bir süre basılı tutmalı ve düğmeleri bırakmalısınız. Almış olduğunuz ekran görüntüsünü kaydetmek için de birtakım işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir. Ekran görüntüsü alma işlemini gerçekleştirdikten sonra sol alt köşeye konumlandırılan ekran resmine ve daha sonra ‘Bitti’ye dokunmalısınız. Daha sonra tercihleriniz doğrultusunda ‘Fotoğraflara Kaydet’İ ya da ‘Dosyalara Kaydet’i seçebilirsiniz. Almış olduğunuz ekran görüntüsünü fotoğraflara kaydedilmeden silmek istiyorsanız ‘Ekran Resmini Sil’i seçebilirsiniz. Kaydetmiş olduğunuz ekran görüntüsüne Fotoğraflar uygulamasında bulunan ‘Ekran Resimleri’ bölümünden ulaşabilirsiniz. Eğer iPhone’da iCloud fotoğrafları açık bir haldeyse ayarlardan fotoğraflar bölümüne gelebilir, kaydetmiş olduğunuz ekran görüntüsünü Tüm Fotoğraflar adlı kısımdan görüntüleyebilirsiniz. 

iPhone’da Ekran Görüntüsü Nasıl PDF Olarak Kaydedilir?

iPhone'unuz ile çekmiş olduğunuz ekran görüntüsünü PDF olarak kaydedebilir, PDF olarak kaydettiğiniz ekran görüntüsünü dilerseniz AirDrop, Mesajlar ya da Mail aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Ekran görüntüsünü PDF olarak kaydetmek için öncelikle ekran görüntüsünü aldıktan sonra sol alt köşede yer alan ekran resmine ve ardından ‘Tam Sayfa’ya dokunmanız gerekir. Daha sonra sırası ile ‘Bitti’ ve ‘PDF’i Dosyalara Kaydet’i seçmelisiniz. Herhangi bir konum seçtikten sonra ‘Kaydet’e dokunarak ekran görüntüsünü PDF formatında kaydetme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

iPhone’da Ekran Kaydı Alma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

iPhone’unuzda ekran görüntüsü alma işleminin yanı sıra ekran kaydı alma işlemini de oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. iPhone’unuz ile ekran kaydı yaparken aynı zamanda kayıttaki sesleri de kaydedebilirsiniz. iPhone’da ekran kaydı almak için;

  • Öncelikle Ayarlar’a dokunmalı ve Denetim Merkezi bölümüne gelmelisiniz.

  • Denetim Merkezi bölümüne geldikten sonra ‘Ekran Kaydı’nın yanında yer alan ‘+’ simgesine dokunmalısınız.

  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra Denetim Merkezi’ni açmalı ve ‘Başlat’ simgesine dokunmalısınız.

  • Ardından üç saniyelik geri sayımı beklemeli ve ekran kaydı alma işlemini başlatmalısınız.

  • Kaydı durdurmaya karar verdiğinizde ‘Denetim Merkezi’nde bulunan kırmızı durum çubuğuna ya da ‘Durdur’ simgesine dokunabilirsiniz.

  • Kaydettiğiniz ekran kaydını İphone'unuzda bulunan ‘Fotoğraflar’ bölümünde bulabilirsiniz. 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonraki Haber

Forum