USB-C girişli bir iPhone, Lightning girişli bir Android... Ve şimdi de karşınızda, USB-C destekli Apple AirPods...

Önce USB-C girişli bir iPhone yaptı; sonra Lightning girişli bir Android telefon... Ve şimdi sıra, USB-C girişine sahip bir AirPods yapmaya geldi...

Şimdi de sıra, USB-C girişli AirPods'a geldi

Ken Pillonel, dünyanın USB-C bağlantı noktasına sahip ilk iPhone'u ve Lightning girişli ilk Android telefonuyla bazı etkileyici cihazlar ile karşımıza çıkmış bir isim. Ve şimdi, uzmanlığını telefonların ötesine taşımış ve dünyanın ilk USB-C AirPod'ları ile biraz farklı bir cihaz kategorisine geçiş yapmış durumda.

Yayınladığı yeni bir videoda Pillonel, Apple cihazlarını şarj etmek için birden fazla kablo türüne ihtiyaç duymanın yarattığı sıkıntıyla mücadele etmenin bir yolu olarak ürettiği en son cihazını anlatıyor. Standart bir çift AirPods aldıktan sonra, bir USB-C bağlantı noktasını Apple'ın tescilli Lightning bağlantısı ile başarıyla değiştirerek, iPad Pro veya MacBook için kullandığınız kablo ile kulaklıkların kutusunu ve kulakiçi kulaklıkları şarj edebildiğini söylüyor.

Bu çalışmanın ilhamını nereden aldığı sorulduğunda Pillonel, mantığının oldukça basit olduğunu söyledi: “Her gün hangi Apple ürünlerini kullanıyorum ve hangileri hala Lightning girişine takılı kalıyor?” Pillonel, USB-C ile çalışan bir AirPods kutusu oluşturmanın bir Android telefona Lightning bağlantısı eklemekten daha zor olduğunu söylüyor: "Bitmiş ürünün nasıl görünmesi gerektiğine dair yüksek standartlar belirlediğim için daha zordu."

Diğer bir zorluk da, Pillonel'in yakın gelecekte tüm projeyi açık kaynak haline getirmeyi planlamasından dolayı, başarısını diğer kişilerin kendi cihazlarında tekrarlamalarının bir yolunu bulmaktı: “[Girişi] AirPod'lar için yepyeni bir yedek parça olacak şekilde oluşturdum. Sadece eski Lightning bağlantısını çıkarmanız ve yeni USB-C devresini takmanız yeterli.