iCloud Drive güncelleme ve geri yükleme adımları

iCloud Drive kullanıcısıysanız, bu uygulamayı zaman zaman güncellemeniz gerekebilir. iCloud güncelleme ve geri yükleme adımlarını anlattık. İşte Apple kullanıcılarının sıklıkla kullandığı iCloud uygulaması hakkında tüm detaylar...

iCloud Drive güncelleme ve geri yükleme adımları

IOS işlemcili akıllı telefonlar ve tabletlerde, üreticinin markanın kendine özgü bulut depolama sistemi vardır. Bu depolama özelliği sayesinde kullanıcı verileri güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar. Cihazlar hasar görse bile bulutta saklanan verilere kolayca ulaşılabilir ve yeniden cihaza bu veriler aktarılabilir. Ancak bu işlemlerin yapılabilmesi için iCloud hesabınızın olması ve düzenli olarak veri yedeklemesi yapmış olmanız gerekir.

IOS özellikli akıllı telefon ve tablet kullanıcıların merak ettiği konulardan biri ise “iCloud Drive Nedir ve Nasıl Giriş Yapılır? ve iCloud Güncelleme ve Geri Yükleme Nasıl Yapılır” sorularıdır. Kullanıcılar cihazlarında sakladıkları verileri güvenli bir şekilde depolamak ve yedeklemek için çeşitli işlemleri yapması gerekir.

iCloud Drive Güncelleme ve Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

icloud

iCloud Drive geri yükleme işlemi bir kaç adımda pratik bir şekilde yapılır.

  • Cihazınız üzerinden Apple kimliği ile iCloud’a giriş yapın.

  • Ayarlar kısmından yedekleme tarihlerini inceleyin ve yedekleme boyutlarına göre uygun olanı belirleyerek işleme başlayabilirsiniz.

  • Uygun bulduğunuz yedeklemeyi seçerek cihazı geri yükleme işlemi yapabilirsiniz.

Geri yükleme işlemi yapabilmek için; iCloud yedeklemelerinin güncel bir şekilde yapılması gerekir.

  • Wi-Fi bağlantısı kurarak cihazın ayarlar bölümünde yer alan adınız kısmına tıklayın.

  • Açılan menüden iCloud’u seçerek yedekleme işlemlerini takip edebilirsiniz.

  • iCloud yedekleme seçeneği açık hale getirerek düzenli olarak yedekleme yapılmasını sağlayabilirsiniz.

iCloud Drive Nedir?

Apple markalı cihazlarda bulunan bulut depolama özelliği iCloud, ilgili cihazdaki verilerinizi güvenli bir şekilde saklama imkanı sağlar. Fotoğraf, video, not ve çeşitli içerikleri saklayan iCloud, bulut tabanlı bir teknolojiye sahiptir. Bulut saklama alanında internet bağlantısı olan farklı cihazlardan erişebilirsiniz. Bu sayede fotoğraf, video, notlar gibi verileriniz her zaman erişebilir olur. Ayrıca, maksimum güvenlik ile saklanan verileri istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Diğer kullanıcılar ile paylaşma olanağını sunan bu özellik sayesinde veri aktarımı kolay bir şekilde yapılır.

Apple cihazlar ve web tarayıcı üzerinden iCloud uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Üretici marka, Apple hesabı kullanıcılarına iCloud için 5 GB’lık ücretsiz saklama alanı sunar. Kullanıcılar dilerse bu kapasiteyi ek ödeme yaparak arttırabilir. iCloud kadar kullanımı yaygın servislerden biri ise iCloud Drive servisidir. Belgeler için kullanılan bu özellik bir çevrimiçi depolama hizmetidir. Mac ve iOS uygulamalarını kullanarak iCloud Drive hesabına erişebilir. Bulut depolama üzerinde dosya saklanabilir, yedeklenebilir ve diğer kullanıcılarla paylaşılabilir.

Detaylar: iCloud hesap açma nasıl yapılır? Giriş ekranı ve indirme linki

iCloud Drive’a Nasıl Giriş Yapılır?

Dosyalarınızı ve belgelerinizi saklamak için bulut depolama servisi sunan iCloud, güvenli bir depolama deneyimi sunar. Çevrimiçi kullanılan bu hizmet sayesinde istediğiniz her yerden dosyalarınıza erişebilirsiniz. iCloud Drive dosya boyutu fazla olan veriler için kullanışlı bir deneyim sunar. Farklı cihazlardan iCloud Drive hesabınıza erişebilir ve dosya değişiklikleri yapabilirsiniz. Mac cihazlardan iCloud Drive’a Finder üzerinden ulaşabilirsiniz. Apple kimliği ile giriş yapmanız hesaba erişim yeterlidir.

iPad, iPhone ve iPod Touch üzerinden iCloud Drive’a erişmek için cihazın iOS 11 veya sonraki sürümler olması gerekir. Dosyalar uygulamasına giriş yaparak yedeklenen belgelerinize ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde dosyalara erişim için cihaza Apple kimliği ile giriş yapılmış olması gerekir. Windows cihazlarda iCloud dosyalarına erişim için Windows için iCloud uygulamasını yüklemeniz gerekir.

Bu uygulamaya Apple kimliği ile giriş yaparak Apple cihazlarınızdaki yedeklenen dosyalara erişebilirsiniz. Ayrıca, desteklenen web tarayıcılarını kullanarak iCloud Drive dosyalarına erişmeniz mümkündür. iCloud.com sayfasında Apple kimliği ile giriş yaparak tarayıcı üzerinden belgelerinizi düzenleyebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: