iPhone sıfırlama nasıl yapılır? Adım adım kolay sıfırlama

iPhone sıfırlama nasıl yapılır? sorusu cihazın performansını arttırmak isteyen ya da iPhone'unu satacak olan kişiler tarafından sıklıkla merak konusu oluyor. Sizler için adım adım sıfırlamak için yapılması gerekenleri anlattık. İşte detaylar...

iPhone sıfırlama nasıl yapılır? Adım adım kolay sıfırlama

iPhone’unuzu birine vermek veya satmayı düşünüyorsanız verilerinizi korumak için cihazı sıfırlayabilirsiniz. Ayrıca, bu işlem cihaz performanslarını iyileştirmek için aygıtı sıfırlama işlemini deneyebilirsiniz. iPhone sıfırlama işlemi diğer adıyla fabrika ayarlarına döndürme olarak bilinir. Kullandığınız cihazı varsayılan ayarlara geri getirmek için bu işlem pratik ve basittir. Ancak iPhone sıfırlama işlemi yapıldığında cihazda kayıtlı tüm veriler silinir. Fabrika ayarlarına döndürme işlemi yapmadan önce telefonda kayıtlı video, fotoğraf, dosya ve rehber listesi gibi verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Yedekleme işlemini iCloud üzerinde veya klasik yöntemle bilgisayara aktararak yapabilirsiniz. iPhone sıfırlama işlemi için iki farklı yöntem kullanılır. Bilgisayar üzerinden veya cihaz üzerinden sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.

iPhone Üzerinden Sıfırlama İşlemi Nasıl Yapılır?

iPhone kullanıcıların merak ettiği konulardan biri “iPhone Sıfırlama İşlemi Nasıl Yapılır” sorusu olur. Telefonunu başkasına verecek olan kullanıcıların sıklıkla ihtiyaç duyduğu bu işlem cihazda yer alan tüm verilerin temizlenmesini sağlar. Kaydedilmiş parolalar, dosyalar, fotoğraf ve videolar gibi tüm kayıtlı veriler temizlenir. Eğer silme işleminden önce dosya yedeklemesi yaptıysanız iCloud üzerinden verilerinize ulaşabilirsiniz. iPhone sıfırlama işlemi için şu adımları takip etmeniz gerekir. iPhone ayarlar menüsüne giriş yapın. Açılan menü üzerinden genel sekmesine tıklayarak iPhone’u aktar veya sıfırla seçeneğini seçin. Bu işlemi yaptıktan sonra cihazınız sıfırlanarak varsayılan ayarlara geri döner. Sıfırlama işlemi yapmadan önce verilerinizi iCloud üzerine yedekleyebilirsiniz. Yedekleme işlemini ayarlar menüsü üzerinden yapabilirsiniz. Ayarlar menüsünden adınıza tıklayarak iCloud yedeklemelerini otomatik veya elle yapabilirsiniz. Yedekleme işlemini yaptıktan sonra yukarıda adımları izleyerek cihazınızı sıfırlayabilirsiniz. Sıfırlama işlemi tamamlandığında iPhone’un tüm içerikleri ve ayarları silinmiş olarak açılır. Cihazı yeni bir aygıt olarak tanımlama veya bir yedeklemeden geri yükleme seçeneği kullanıcıya sunulur. Geri yükleme işlemi için yedekleme yapılan bir iCloud hesabı gerekir.

Bilgisayar Kullanarak iPhone Sıfırlama Nasıl Yapılır?

iphone

iPhone sıfırlama işlemi kullanıcıların belirli aralıklarla ihtiyaç duyduğu işlemlerden biri cihaz sıfırlamadır. Bu işlem telefonda kayıtlı tüm verileri temizleyerek ayarlarını fabrika ayarlarına döndürür. Yeni bir cihaza geçerken, cihazı satarken veya başka verirken bu işlemi kullanabilirsiniz. Bu sayede size ait bilgiler ve veriler aygıttan temizlenir.

iPhone cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek için farklı yöntemler kullanabilirsiniz. Cihaz üzerinden işlem yapmak yerine bir bilgisayar kullanarak iPhone’u sıfırlayabilirsiniz. Ayarları ve tüm verileri silmek, cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek için Mac veya Windows PC kullanılabilir. Cihaz üzerinden ayarlar menüsüne giriş yapıldığın bu işlemle kolay bir şekilde aygıtı fabrika ayarlarına çevirebilirsiniz.

  • Bilgisayar üzerinden iPhone cihazı sıfırlamak için bilgisayar kablo ile bağlayın.

  • Bilgisayar ve iPhone arası bağlantı kurulduktan sonra Mac bilgisayarlardan Finder çubuğundan iPhone’u seçin.

  • Pencerenin üst kısmında yer alan “Genel” yazısını tıklayarak “iPhone’a Geri Yükle” komutu vererek işlemi başlatın.

  • Ekranda çıkan yönergeleri takip ederek işlemi tamamlayabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için macOS 10.15 ve üstü sürümlerin olması gerekir.

macOs eski sürümleri ve Windows bilgisayarlarda bu işlemi iTunes üzerinden yapabilirsiniz.

  • iTunes uygulamasına giriş yapın sol üst köşedeki iPhone düğmesine tıklayarak “Özet” sayfasını açın.

  • Açılan ekran “iPhone’a Geri Yükle” sekmesini kullanarak işlemi yapabilirsiniz.

  • Uygulama ekranında çıkan yönergeleri takip ederek aygıtı fabrika ayarlarına çevirebilirsiniz.

iPhone sıfırlama işlemlerinde aygıtta kayıtlı olan tüm bilgiler silinir. Telefonda önemli ve kaybetmek istemediğiniz veriler ve dosyalar bulunuyorsa sıfırlama işleminden önce yedekleme işlemi yapmanız sizler için faydalı olacaktır. iCloud üzerinden 5 GB’lık saklama alanını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Daha fazla depolama alanı için ücretli iCloud ek kapasite paketleri satın alarak saklama alanını genişletebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: