Android N'nin adı belli oldu!

Android N'deki N'nin ne anlama geldiği, nihayet resmi olarak açıklandı. Ama yanında yeni Nexus'tan bilgiler de var!

Android N'nin adı belli oldu!

Yeni Android'in ismi sonunda belli oldu. Bu sene karnınızı doyurmaya hazırlanan Android N'nin adı, Android Nougat olacak.

Google'ın yeni ismi Twitter hesabında duyurmasıyla birlikte "Android Nutella" gibi dedikoduların gerçeğe dönüşmeyeceği anlaşılmış oldu. Android Nougat'ı kullanmak için sabırsızlananlar, şu an Beta sürümünde olan yazılımı belirli telefonlarda deneyebiliyorlar. Şimdiye kadar Android N adıyla tanıdığımız Nougat'ta ekranı bölebilme, yenilenen hızlı ayar çubuğu, uygulamalar arasında hızlı geçiş ve Doze 2.0 gibi yenilikler var.

Yeni Nexus 2016 dedikoduları

Nougat'ın duyurulmasıyla birlikte birtakım Nexus söylentileri de ortaya çıktı. Bu seneki iki yeni Nexus'un da HTC tarafından üretileceği söyleniyordu; şimdi ise büyük ekranlı modelin "HTC Marlin" olacağı iddia ediliyor.

Android Police'e göre telefon, Quad HD AMOLED ekranla gelecek ve dört çekirdekli bir Qualcomm işlemci kullanacak. 4GB RAM'e sahip telefonda 32GB veya 128GB dahili depolama alanı bulunacak. 12MP arka, 8MP ön kamera, 3.450mAh pil, USB Type-C portu ve arka taraftaki parmak izi sensörüyle yeni telefon, Nexus 6P'yi sadece biraz geliştirecek gibi görünüyor. Ancak işlemcinin modeli açıklanmadığından, karşımıza Snapdragon 820, 821 veya 832'li bir Nexus çıkabilir.

Nexus 5X ise dört çekirdekli 2.0GHz 64-bit işlemci, 4GB RAM ve en az 32GB depolama alanıyla bu kez güçlü bir telefon olacak. 2.770mAh pille geleceği söylenen telefon, büyük ekranlı Nexus gibi 12MP arka, 8MP ön kamera, arka yüzde parmak izi sensörü ve USB-C portuyla gelecek.

Okuyucu Yorumları