Apple iPhone 6 detaylı test videosu!

Apple'ın ekranı büyüyen iPhone 6'sında değişen başka neler var? Cevabı detaylı video testimizde!

CHIP Online Notu 90
  • Müthiş tasarım
  • Etkileyici kamera
  • Gelen yenilikler
  • Başarılı performans
  • Düşük ekran çözünürlüğü
  • Fotoğraf için 16:9 modu yok
  • Yüksek fiyat

Uzun süredir gelen sızıntılar ve hakkında ortaya çıkan onca söylentinin ardından tanıtılan iPhone 6'yı, çok geçmeden CHIP Test Merkezi'ne konuk ettik. Hatırlayacak olursanız kısa bir süre önce iPhone 6 hakkında detaylı incelememizi burada sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de son zamanların en çok konuşulan ve hakkında en çok merak uyandıran cebi iPhone 6 hakkında detaylı bir video hazırladık.

iPhone 6 hakkında konuşulacak çok şey var, o yüzden sözü uzatmadan hemen Apple'ın yeni amiraline yakından bakalım. iPhone 6 videosunu hemen yukarıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler...

Özetle

Çoğumuz telefonların özellik listesini birbiriyle karşılaştırmayı tercih ediyoruz. Ancak aslında önemli olan, telefonun bize sunduğu deneyim, gün içinde onunla olan ilişkimiz. iPhone 6 müthiş bir tasarıma sahip. Görünümüyle etkileyen iPad Air'e benzer bir tasarımı var; bu alandaki tek eksiği ise bizce arka taraftaki ve alttaki plastik çizgiler.

Pil ömründe iPhone 5S'in sahip olduğu sorunlar ortadan kalkmış. Kamera yine etkileyici ve yeni kamera modları, her zaman olmasa da işe yarayabiliyor. Tek eksik ise fotoğraflar için 16:9 modunun olmaması.

Bununla birlikte iPhone 6, kusursuz bir telefon değil. Ekranın düşük çözünürlüklü olduğu, Full HD ekranların yanında fark edilebiliyor. Günlük kullanımda çözünürlüğü muhtemelen fark etmeyeceksiniz, ancak fiyatının çoğu rakibinden pahalı olması nedeniyle Apple'ın Full HD ekrana yer vermesini beklerdik. Apple'ın ekran çözünürlüğünü pil ömrü ve gövdenin inceliğiyle değiş tokuş etme olasılığı yüksek. Ancak 1-2mm kalın olsa da, Full HD ekranlı bir iPhone 6, daha iyi olabilirdi. Bir başka sorun ise çoğu için iPhone 6'nın yüksek fiyatı olacak gibi görünüyor.

Sonuç olarak Apple, iPhone 6'yla bize piyasanın en güçlü, kamerası en iyi veya pil ömrü en iyi telefonu sunmamış olabilir. Ancak fiyat konusunu aştığınız sürece iPhone 6, bir sonraki telefonunuzu belirlerken, seçeneklerinizin başlarında yer almalı.

Kimler Almalı

Elbette Apple fanlarının kaçırmayacaklarını düşündüğümüz iPhone 6, iOS 8 ve yeni iPhone tasarımıyla tanışmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

iPhone 6'ya alternatif olarak Full HD ekran ve daha büyük boyut isteyenler iPhone 6 Plus'ı alabilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli iPhone 6
Ürün Markası Apple
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiiOS 8
İşlemciApple A8
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiLED-backlit IPS LCD
Ekran Boyutu4.7 inç
Ekran Çözünürlüğü750 x 1334 px
Grafik İşlemciPowerVR GX6450
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi250:00 saat
Konuşma Süresi014:00 saat
Boyutlar67 x 138.1 x 6.9 mm
Ağırlık129 gr.
Okuyucu Yorumları