Chrome'u dinleme cihazına dönüştürüyorlar!

Hacker'lar, buldukları bu ilginç açıkla bakın Google'ın tarayıcısı Chrome'u neye çeviriyorlar...

Böcek değil; Chrome!

Ortam dinleme ve böcek olarak adlandırılan dinleme cihazları, ülkemizin son dönemdeki bir numaralı konusu. Ama şimdi, Chrome'da ortaya çıkan yeni bir açık, hacker'lara bilgisayarın mikrofonunu açarak ortam dinlemesi yapma imkanı veriyor; böceklere gerek bile kalmıyor.

Guy Ahoronosky tarafından bulunan açık sayesinde hacker'lar hiçbir izin gerektirmeden Chrome ile mikrofonu açabiliyor. Bunun için de tek yapmaları gereken, kurbanlarını özel olarak hazırlanmış bir web sitesine yönlendirmek.

Kullanıcılar mikrofonlarını kapatmış olsa bile hacker'lar mikrofonları da sessizce açabiliyorlar. Buradaki hile, hacker'ların Google Chrome'daki mikrofon ikonunun linkini fark edilmeyecek şekilde tüm web sitesinin arka planına eklemesi. Böylece kullanıcılar, web sayfasında nereye tıklarsa tıklasın, mikrofonu açmış oluyor.

Google'ın eski API'sindeki bir açık da, mikrofonun açıldığını tarayıcı satırında göstermeyi engellediğinden, hacker'lar kullanıcıya fark ettirmeden mikrofonu açmış oluyor. Ardından da ortamdaki sesi diledikleri gibi dinleyebiliyorlar.

Google'ın bu açık hakkında yakında yama yayınlaması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları