Instagram'da iki faktörlü doğrulama için kullanılan telefon numarası nasıl değiştirilir?

Sosyal medyada güvenlik oldukça önemli. Önlemler arasında iki faktörlü kimlik doğrulaması da yer alıyor. Bu makalede ise Instagram'da iki faktörlü doğrulama için kullanılan telefon numarası nasıl değiştirilir? sorusunun yanıtına bakıyoruz.

Sosyal medyada hesap güvenliği konusu oldukça önemli. Güvenlik önlemleri arasında kullanılabilecek bir seçenek de iki faktörlü kimlik doğrulamasıdır. Intagramda çift faktörlü doğrulama özelliği hesap ve şifrenin güvenliği için kullanılır. Eğer bu özelliği kullanıyorsanız başka birisi hesabınıza farklı bir cihazdan giriş yapmaya çalışırsa bildirim gelir ve kodun girilmesi istenir. Özel giriş kodu sizin telefonunuza geleceği için başkası hesaba giremez. (Bu makalenin ardından Instagram hesabı nasıl dondurulur? başlıklı yazıya da bakabilirsiniz)

Bazen ise çeşitli gerekçelerle örneğin telefon numaranız değiştiyse iki faktörlü güvenlik numarasında kullanılan telefon numarasının da değiştirilmesi gerekebilir. Instagram'da iki faktörlü doğrulaması için kısa mesajların (SMS) gittiği telefon numarasını değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Profilinize gitmek için  profil simgesine veya sağ alttaki profil resminize basın

  • Sağ üstteki  alt alta üç çizgi simgesine ve ardından  Ayarlar'a basın

  • Güvenlik'e ve daha sonra İki faktörlü kimlik doğrulaması'na basın

  • İki faktörlü kimlik doğrulaması zaten açıksa Kısa mesaj'ın yanındaki simgeye dokunun.

  • Kod girmek yerine İleri seçeneğinin altındaki Telefon numarasını değiştir'e basın

  • Kullanmak istediğiniz yeni telefon numarasını girin ve daha sonra İleri'ye dokunun.

  • Vermiş olduğunuz yeni telefon numaranıza 6 haneli güvenlik kodunun yer aldığı bir mesaj gelir. Kodu Instagram uygulamasına girin ve daha sonra İleri'ye dokunun.

  • Kurtarma kodlarının yer aldığı bir liste görürsünüz. İki faktörlü kimlik doğrulaması sürecini tamamlamak için 'Bitti'ye seçin.

Giriş Yapmadan Instagram'da Telefon Numaramı Nasıl Değiştiririm?

Bu sorunun cevabı basit. Giriş yapmadıysanız telefon numaranızı değiştiremezsiniz. Aslında, giriş yapmadan Instagram profilinizin hiçbir bölümünü düzenleyemezsiniz. Zaten mümkün olsaydı, herhangi biri sizin bilginiz veya onayınız olmadan kişisel bilgilerinizi değiştirebilir ve bu ciddi bir güvenlik sorunu olurdu.

Eğer giriş yapmakta sorun yaşıyorsanız, erişimi yeniden kazanmak için mevcut numarayı veya e-postayı kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, oturum açma sayfasının altındaki “Şifremi unuttum” seçeneğine dokunun ve ekrandaki talimatları izleyin.

Sonraki Haber

Forum