Instagram Şifremi Unuttum, Nasıl Değiştirebilirim? Unutulan Instagram Şifresi Alma Linki

Sosyal medya hesaplarında şifre unutma sıkça yaşanan can sıkıcı bir durum. Bu makalede, "Instagram şifremi unuttum, ne yapabilirim, nasıl değiştirebilirim, nasıl yeni şifre alabilirim" sorularının yanıtlarına bakıyoruz. Instagram şifrenizi unutursanız, şifre değiştirmek için bazı pratik adımlar var.

Instagram Şifremi Unuttum, Nasıl Değiştirebilirim? Unutulan Instagram Şifresi Alma Linki

Kişilerin sosyal medya hesapları dönem dönem saldırılara uğrayabiliyor. Kimi zaman da kullanıcılar kendileri şifrelerini unutabiliyor. Bu makalede Instagram'da şifre unutulması durumunda neler yapılabileceğinin yanıtlarına bakıyoruz. Intagram şifremi unuttum, nasıl değiştirebilirim? Unutulan Instagram şifresi nasıl alınır? sorusuna yanıt arıyorsanız ister bilgisayarınızda ister mobil cihazınızda Instagram şifrenizi değiştirmek birkaç işlem var. Facebook'u kullanarak Instagram'a giriş yaparsanız, şifrenizi Instagram üzerinden değil Facebook ayarlarından değiştirmeniz gerekir. (Bu makalenin ardından Instagram hesabı nasıl dondurulur? başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz)

INSTAGRAM ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPABİLİRİM?

Öncelikle şunu söyleyelim, eğer Instagram şifrenizi unutursanız, e-posta adresinizi, telefon numaranızı ya da facebook hesabınızı kullanarak şifrenizi sıfırlayabilir ve değiştirebilirsiniz. Şimdi ayrı ayrı masaüstü ve uygulamalarda Instagram şifresini değiştirme adımlarına bakıyoruz:

MASAÜSTÜNDEN UNUTULAN INSTAGRAM ŞİFRESİNİ DEĞİŞTİRME

Masaüstünden şifrenizi sıfırlamak için bu linke (https://www.instagram.com/accounts/password/reset/?hl=tr ) tıklayabilir ve karşınıza çıkacak adımlarla ilerleyebilirsiniz. Ya da aşağıdaki adımlarla aynı yere ulaşabilirsiniz.

1. Bir web tarayıcısından Instagram web sitesine gidin ve oturum açma ekranında, kullanıcı adı ve parola alanlarının altında şifrenizi mi unuttunuz? seçeneğine dokunun.

instagram şifremi unuttum, ne yapabilirim


2. Karşınıza çıkan ekranda E-posta adresinizi, telefon numaranızı veya kullanıcı adınızı girin ve Giriş Bağlantısını Gönder öğesine dokunun.

instagram şifremi unuttum, ne yapabilirim


3. Parolanızı sıfırlamak için talimatları içeren bir mesaj alacaksınız.

ANDROID'DEN UNUTULAN INSTAGRAM ŞİFRESİNİ ALMA

  • Uygulamayı açın

  • Giriş ekranında 'Giriş detaylarını mı unuttun?' ifadesinin yanındaki Giriş yapmak için yardım al kısmını tıklayın. (Facebook şifrenizi biliyorsanız Facebook ile Giriş Yap yazısını tıklayabilirsiniz)

  • Hesabınıza bağlı kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numaranızı girin ve İleri'ye dokunun. Örneğin telefon numaranızı girerseniz mesajla bir numara gelecektir.

  • Bazı kişiler ise kullanıcı adını bilmediklerini söylüyor. Eğer şüphelendiğiniz bir durum varsa hesap bilgilerinizin değiştirildiğini bildiren bir e-posta alıp almadığınızı kontrol edin. Bir diğer adım olarak da Instagram kullanan bir tanıdığınızdan profilinizi ziyaret edip geçerli kullanıcı adınızın görüntüsünü almasını isteyebilirsiniz.

iPHONE İÇİN UNUTULAN INSTAGRAM ŞİFRESİNİ ALMA

instagram şifre unuttum
  • Adımlar yine birbirine benziyor. Giriş ekranında Giriş yap seçeneğinin üstündeki Şifremi unuttum'a dokunun.

  • Kullanıcı adı veya Telefon'a dokunun.

  • E-posta adresinizi, kullanıcı adınızı veya telefon numaranızı girdikten sonra, İleri'ye dokunun.

E-POSTAMI BİLMİYORUM VE TELEFON NUMARAMI UNUTTUM

Yukarıda unutulan Instagram şifremi unuttum, ne yapabilirim sorusunun yanıtlarını paylaştı. Instagram şifresini sıfırlamak için e-posta ve SMS yolunu denemek mümkün. Ancak bazen kullanıcılar "Instagram şifremi unuttum, e-postamı bilmiyorum, telefon numarasını değiştirdim" ne yapabilirim diye de soruyor.
Instagram'ın bu soruya verdiği yanıt şöyle: Instagram'a kaydolurken kullandığınız e-posta adresine veya telefon numarasına erişiminizi kaybettiyseniz e-postaya veya telefon numarasına yeniden erişim sağlamayı deneyebilir ya da yeni hesap bilgileriyle profilinizi güncelleyebilirsiniz. Ne yazık ki, kaydolurken kullandığınız e-posta hesabına erişemiyorsanız ve Instagram ve Facebook hesaplarınızı birbirine bağlamadıysanız bu hesap için size erişim veremeyiz"

Bu konuda ise yapılabilecekler şöyle:

1-E-posta hesabınıza yeniden ulaşmaya çalışın. Bu noktada e-posta hizmet sağlayıcıları, şifresi unutulan e-posta hesabınıza yeniden ulaşabilmeniz için bazı çözümler sunabilir. Örneğin telefon numarası girerek ya da güvenlik sorularını cevaplayarak e-posta şifrenizi yenileyebilirsiniz.
2-Eğer Instagram hesabı açarken kullandığınız e-posta ya da telefon numarasından birine ulaşamıyorsanız, giriş yaptıktan sonra profilinizdeki e-postayı ya da telefon numarasını değiştirin.
3- Telefon numaranız ya da e-posta adresini değiştirmek için Instagram'a erişemiyorsanız aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz.

  • Mobil cihazınızda Instagram uygulamasını açın ve bilinen en son e-posta adresinizi veya telefon numaranızı girin.

  • Şifreni mi Unuttun? seçeneğine dokunun.

  • Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var? seçeneğine dokunun.

  • Destek talebi göndermek için ekrandaki talimatları izleyin.

ŞİFRE YENİLEME MAİLİ GELMİYORSA NE YAPILIR?

Unutulan Instagram şifreleriyle ilgili bir diğer soru ise şifre yenileme mailinin kullanıcıların e-posta adreslerine gelmemesi. Bunun farklı nedenleri olabilir. Örneğin Instagram'a kayıt olurken e-posta adresini yanlış yazmış olabilirsiniz. Mail, spam filtrenize takılıyor, spam maillere düşüyor olabilir. Ya da çalıştığınız kurumun spam filtresi engelliyor olabilir. Bu noktada e-posta servis sağlayıcınızla iletişime geçerek @instagram.com alanından mail alabildiğinize emin olun. Instagram bu konuda "Daha önce Instagram ve Facebook hesaplarınızı bağladıysanız, şifrenizi Facebook doğrulamasıyla yenileyin" önerisini de getiriyor. Ancak hesaba kaydolurken e-posta adresinizi yanlış yazdıysanız, Instagram bu hesaba erişmenize izin vermiyor.

Netflix Şifremi Unuttum Nasıl Öğrenebilirim? Unutulan Netflix Şifresi Nasıl Değiştirilir? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

u yazılarımız da ilginizi çekebilir: