Instagram mesaj istekleri nasıl açılır ve nasıl kapatılır? (DM açma ve kapatma)

Instagram mesaj istekleri özelliği ile, tanımadığınız kişilerden gelen mesajları kısıtlayabilirsiniz. Takipleşmediğiniz kişilerden mesaj almak istemiyorsanız, bunu engellemenin yolları var. Peki Instagram'da DM açma ve kapatma nasıl yapılır? İşte Instagram mesaj ayarları...

Instagram mesaj istekleri nasıl açılır ve nasıl kapatılır? (DM açma ve kapatma)

Fotoğraf ve video paylaşma platformu olan Instagram’ın her geçen gün kullanıcı sayısı artar. Eğlence ve sosyalleşme imkanı sunan bu platformda paylaşımlar dışında mesajlaşma imkanı bulunur. Instagram uygulaması üzerinden diğer hesaplar ile mesajlaşabilirsiniz. Takip edilen hesaplar veya takipleşilmeyen hesaplar arasında mesajlaşmak mümkündür.

Hesabınızdaki bazı ayarları değiştirerek mesaj özelliklerini kişiselleştirebilirsiniz. Instagram mesajları tanıdığınız yani takipleştiğiniz kişilerden geldiğinde mesaj kutusunda gözükür. Ancak, tanımadığınız ve takipleşdiğiniz hesaplardan gelen mesajlar ise gelen kutusunda görünmez.

Mesaj istekleri olarak ayrı bir kısımda saklanır. Kullanıcıların merak ettiği durumlardan biri “Instagram Mesaj İstekleri Nasıl Açılır ve Nasıl Kapatılır?” sorusudur. Basit bir yöntemle hesabınıza gelen mesaj istekleri kapatabilir veya açabilirsiniz.

Instagram DM Nedir?

instagram

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram üzerinden tanıdıklarınızla mesajlaşabilirsiniz.Takip ettiğiniz hesaplarla uygulama üzerinden kısa sürede iletişim kurma imkanı sunan bu özellik “Direkt Mesaj” olarak bilinir. Kullanımı yaygın sosyal medya terimlerinden biri olan “DM” ise “Direkt Mesaj” özelliğinin kısaltması olarak bilinir. Gelen mesajlar ise “DM” kutusunda saklanır.

Diğer hesaplardan gelen mesajları görmek için DM kutusuna bakabilirsiniz. Sizlerde diğer Instagram hesaplarına DM gönderebilirsiniz. DM kutusunda sohbet geçmişiniz yoksa mesaj göndermek istediğiniz hesap sayfalarına gitmeniz gerekir.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra mesaj göndermek istediğiniz hesabın profil sayfasına gidin. Açılan sayfada yer alan mesaj butonuna tıklayarak sohbet sayfasını açabilirsiniz. Bu sohbet sayfası üzerinden mesaj gönderebilirsiniz. Karşı taraf mesajları gördüğünde görüldü bildirimleri DM kutusunda yer alan sohbet sayfasında yer alır. İstediğiniz zaman sohbet sayfalarını silerek DM kutusunu temizleyebilirsiniz.

Instagram Mesaj İstekleri Nasıl Açılır ve Nasıl Kapatılır?

Instagram uygulamasının kullanımı en yaygın servislerinden biri mesajlaşmadır. Diğer Instagram hesapları ile kısa sürede iletişim kurmayı sağlayan “Direkt Mesaj” özelliği ile tanıdığınız kişiler ile mesajlaşabilirsiniz. Takipleşmediğiniz kişilerden gelen mesajlar DM kutusunda direkt görünmez. Bu tür mesajlar, mesaj istekleri kısmına düşer. Mesajları kabul ederseniz yanıtlayabilirsiniz. Ayrıca, istek kutusuna düşen mesajları silebilirsiniz.

Mesaj istekleri kabul edilmediği süre boyunca karşı tarafa okundu bilgisi iletilmez. Instagram mesaj istekleri özelliğini istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz. Android ve IOS özellikli akıllı telefonlardan aynı işlemleri yaparak mesaj istekleri kapatılır.

Mesaj isteklerini kapatmak için;

  • İlk olarak Instagram uygulamasında giriş yapın.
  • Profil sayfasında yer alan üç çizgili kısımdan menüyü açın.
  • Ayarlar bölümüne giriş yaparak gizlilik menüsüne giriş yapın.
  • Açılan gizlilik menüsü üzerinden mesajlar kısmında yer alan “Instagram’daki Diğer Kişiler” sekmesinde yer alan “istek alma” seçeneğini seçin.
  • Bu aşamaları yaparak diğer hesaplardan gelen mesaj isteklerini kapatabilirsiniz.
  • Kapalı olan ayarı açmak için aynı işlemleri kullanarak “istek alma” seçeneğini devre dışı bırakmak yeterli olacaktır.

Mesaj İstekleri Neden Görünmüyor?

Hesabınızı takip etmeyen kişilerden gelen direkt mesajlar Instagram DM kutusuna düşmez. Mesaj istekleri olarak ayrı bir klasörde saklanır. Gönderilen mesaj istekleri görüntülenmemesinin çeşitli nedenleri olabilir.

Öncelikle internet bağlantısı zayıf olduğu için mesajlar görüntülenmeyebilir. Mesaj isteklerini görmek için DM kutusuna giriş yapın. DM menüsü üzerinde mavi renkte yazıyla mesaj istekleri görünür. Mesaj gönderilmişse bu kısımda mavi bildirim olur. Mesaj istekleri yazısına tıklayarak mesaj isteklerini görebilirsiniz.

Mesaj isteklerinde “Kabul Et” ve “Geri Çevir” seçenekleri bulunur. Mesaj isteğini kabul ederseniz mesajlar DM kutusuna taşınır ve sohbete oradan devam edebilirsiniz. Geri çevirip mesajı silerseniz mesaj istekleri kutusu temizlenir.