Instagram hikaye ayarları nasıl yapılır? Hikaye boyutu ne kadar olmalı?

Instagram hikaye ayarları ile ilgili merak edilen detayları paylaştık. Instagram hikayesi nasıl kaldırılır ya da boyutu ne kadar olmalı? gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız, işte detaylar...

Instagram hikaye ayarları nasıl yapılır? Hikaye boyutu ne kadar olmalı?

Instagram hikaye ayarları nasıl yapılır? Popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, akıllı telefonlar ve tablet üzerinden kullanılabilir. Takip ettiğiniz hesaplar ile etkileşim içinde olabileceğiniz bu uygulama kullanıcılarına çeşitli hizmetler sunar. Gönderi paylaşımı kadar sık kullanılan bir özellik ise “Hikayeler” özelliğidir.

Anlık paylaşımlar yapabileceğiniz hikayeler özelliği ile müzikli fotoğraflar ve kısa videoları takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Uygulama üzerinde çeşitli ayarlamalar yaparak hikaye paylaşımlarını kısıtlayabilirsiniz. Ayrıca, farklı takipçi listeleri oluşturarak ayrı gruplara farklı hikaye paylaşımı yapabilirsiniz.

Instagram kullanıcılarının merak ettiği durumlardan biri ise hikayelerin boyutları ve paylaşım ayarlarının nasıl yapıldığıdır. Bu ayarlarmaları doğru kullanarak uygulamadan istediğiniz verimi elde edebilirsiniz.

Instagram Hikaye Özelliği Nedir? Hikaye Ayarları Nasıl Yapılır?

instagram

Instagram uygulamasının popüler hizmetlerinden biri ise “Story” diğer adıyla “Hikayeler” özelliğidir. Bu hizmetin kendi içinde çeşitli alt servisler sunar. Paylaşılan hikayeye müzik ekleme, altyazı ekleme, kullanıcı etiketleme, konum bilgisi paylaşma gibi farklı hizmetleri hikaye paylaşımında kullanabilirsiniz. Ayrıca, başka bir hesabın paylaştığı hikaye ve gönderide kişi etiketi bulunuyorsa o paylaşımları hikaye olarak paylaşabilirsiniz. Hikayeler özelliğinde paylaşılan fotoğraf ve videolar 24 saat boyunca yayında olur. 24 saat sonra profildeki hikaye otomatik olarak kaldırılır. Ancak uygulamanın arşivinde saklanan hikayeleri “Öne Çıkar” özelliğini kullanarak her zaman profilinizde tutabilirsiniz.

Instagram kullanıcıları hikaye paylaşımlarını istediklerini gibi kontrol edebilir. Bazı kullanıcılardan gizleyebilir veya sadece izin verdiği kişilerin hikaye paylaşımları görmesi sağlanabilir. Hikaye ayarları menüsünü açmak için hesabınızdan hikaye paylaşım ekranını açın. Ekran üzerinde yer alan dişli çark sembolüne tıklayarak ayarlar menüsüne ulaşabilirsiniz. Açılan menü üzerinde “Hikayeyi Şu Kişilerden Gizle”, “Yakın Arkadaşlar” listesi bulunur. Bu listeleri oluşturarak hikayenin görülmesini istediğiniz kişileri belirleyebilirsiniz.

Menünün alt kısımlarında ise “Mesaj Yanıtlarına İzin Ver” ve “Kaydetme” özellikleri bulunur. Paylaşılan hikayeye kimlerin yanıt verebileceğini belirleyebilir ve otomatik olarak hikayelerin fotoğraf galerisine kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. Oldukça basit bu işlemleri kullanarak istediğiniz gibi hikaye ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Instagram Hikaye Boyutu Ne Kadar?

Paylaşılan hikayelerin, yüksek kalitede ve göze hoş görünmesi etkileşimi artırır ve profilinizin daha şık görünmesini sağlar. Hikaye gönderilerinin iyi görünmesi seçilen karelerin en boy oranlarının uygulamaya uygun olması gerekir. Bu sayede paylaştıklarınız olduğundan daha şık ve net görünür.

Çeşitli fotoğraf uygulamaları kullanarak paylaşım öncesi fotoğrafları düzenleyebilirsiniz. Instagram uygulamasında kullanımı tavsiye edilen hikaye boyutları 1080x1920 px ölçüleridir. Hikaye gönderilerinin aynı zamanda 9:16 en boy oranında olması tavsiye edilir. Uygulamanın izin verdiği maksimum fotoğraf ve video boyutu ise 4 GB’dır. İlgili ayarları düzenleyerek paylaştığınız hikayenin tam boyutta görünmesini sağlayabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamalarını kullanarak hikaye gönderilerinizin boyutlarını düzenleyerek paylaşım yapabilirsiniz.

Hikaye Nasıl Engellenir ve Nasıl Kaldırılır?

Instagram’da paylaştığınız hikayelerin bazı kullanıcılar tarafından görülmesini istemiyorsanız hikayeleri o hesaplara engelleyebilirsiniz. Takipleşmeyi bırakmadan hikayelere erişimlerini kısıtlayabilirsiniz. Oldukça basit olan hikaye gizlemeyi “Hikaye Ayarları” üzerinden yapabilirsiniz.

  • Hikaye oluşturma sayfasında bulunan ayarlar menüsüne giriş yapın.

  • Açılan ayarlar menüsünün üst kısmında “Hikayeleri Şu Kişilerden Gizle” seçeneğine tıklayın.

  • Açılan sayfada tüm takipçileriniz listelenir. Hikaye paylaşımlarını görmesini istemediğiniz kişileri işaretleyin ve sonra sağ üst kısımda “Bitti” seçeneğine tıklayın.

  • Bu işlemi tamamladıktan sonra seçtiğiniz kişiler paylaştığınız hikayeleri göremez.

Fikrinizi değiştirirseniz aynı işlemleri yaparak seçilen hesapların yeniden hikaye paylaşımlarını görmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz “Yakın Arkadaşlar” listesi oluşturarak hikayenizi sadece o listedeki kişilerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: