İnternet Üzerinde Radyo İstasyonları

İnternete bağlanarak radyo yayınlarını dinleyebilirsiniz. İşte, ziyaret etmeniz gereken siteler.

İnternet: 78

Artık en sevdiğiniz radyo yayınlarını internet üzerinden dinleyebiliyorsunuz. Üstelik sadece ülkemizdeki değil, dünya çapındaki binlerce radyo da internet sayesinde evinize geliyor.

Kısa bir süre öncesine kadar, bilgisayarınızdan radyo dinlemek için radyo kartına ihtiyacınız vardı. Bu basit donanım sayesinde radyo istasyonlarını dinleyebiliyordunuz. Günümüzde ise internete bağlanabilen herhangi bir bilgisayar, sadece Türkiye'deki değil, dünya üzerindeki binlerce radyo istasyonuna ulaşmanız için yeterli oluyor. Hatta sadece internet üzerinden yayın yapan veya kendi istediğiniz şarkıları dinleme seçeneği sunan özelleşmiş radyo istasyonlarına da yine internet sayesinde ulaşabiliyorsunuz.

Bu yayınları dinleyebilmek için Windows Media Player veya Real Player yazılımlarından bir tanesine ihtiyaç duyabileceğinizi ve sahip olduğunuz internet bağlantı hızının yayın kalitesinde önemli bir etken olduğunu belirtmeliyiz. Bu kısa hatırlatmadan sonra, sizleri 14 farklı site ile baş başa bırakıyoruz.

Capital Radio - Alem FM

Capital Radio - Alem FM

www.capitalradio.com.tr

Capital Radio'nun tasarımıyla göz kamaştıran web sitesi, zengin içeriği sayesinde ziyaretçilerini tatmin etmeyi başarıyor. Real Player üzerinden radyo yayınını canlı olarak dinlemenize izin veren site, şarkı isteğinde bulunmanız için bir de form sunuyor. Eğlence
dünyasıyla ilgili haberler ise sitenin dikkat çeken diğer bir bölümü.

www.alemfm.com

Alem FM'in resmi web sitesi... Siteyi ziyaret ederek radyonun yayın akışına 24 saat kesintisiz olarak ulaşabileceğiniz gibi, günün belli saatlerinde de yayınının yapıldığı stüdyoyu görüntülü olarak takip etmeniz mümkün. Ana sayfasında güncel haberlere yer veren sitenin bazı bölümleri üyelik gerektiriyor.

Joy FM - Radyo Boğaziçi

Joy FM - Radyo Boğaziçi

www.joyfm.com.tr

"Tüm zamanların en güzel aşk şarkıları" sloganıyla yayın yapan Joy FM'in web sitesi; canlı yayın dışında DJ'ler hakkında bilgilere, güncel haberlere, en beğenilen şarkıların ve video küplerin listesine yer veriyor. Tasarımıyla da beğeni toplayan site üzerinden radyonun diğer dinleyicileriyle mesajlaşmanız mümkün.

www.radyobogazici.net

"Türkiye'nin ilk ve en iyi üniversite radyosu" sloganıyla yola çıkan Radyo Boğaziçi, radyo yayınını internet üzerinden canlı olarak dinlemenize imkan tanıyor. "Online" yayına iki farklı sunucu üzerinden ulaşmanıza izin veren sitenin içeriğinde, özellikle üniversite gençliğini ilgilendirebilecek haberler bulunuyor.

Kral FM - Radyo Mydonose

Kral FM - Radyo Mydonose

www.kralfm.com.tr

"İlaç gibi radyo" Kral FM'in web sitesi, radyo yayınını canlı olarak internet üzerinden dinlemenize imkan tanıyor. Ana sayfasında müzik dünyasıyla ilgili güncel haberlere kısaca yer veren site, alt sayfalarda ise DJ'ler ve yayın akışı hakkında bilgiler sunuyor. Kral TV'nin Top 10 ve Top 20 listelerine de yine bu sayfalardan ulaşmanız mümkün.

www.radyomydonose.com.tr

"Türkiye'nin en iyisi ve en yenisi" sloganıyla tanıdığımız Radyo Mydonose'un resmi web sitesi, sıradışı ama estetik tasarımıyla ilgi çekiyor. Canlı yayına "online" olarak ulaşmanıza imkan tanıyan site, istek şarkılarınızı ilgililere iletebilmeniz için bir de form sunuyor.

PowerTürk - Yayın Online

PowerTürk - Yayın Online

www.powerturk.com

PowerTürk'ün resmi web sitesi sadece canlı yayını internet üzerinden dinlemenize olanak sağlamıyor; farklı yayınları da web kamerası aracılığıyla izleyebilmenize izin veriyor. Haberler, etkinlik bilgileri ve "online" oyunlar ise sitenin dikkat çeken diğer bölümleri.

www.yayinonline.com

Türkiye'deki internet radyoculuğunun en önemli adreslerinden birisi olan bu site, 64 farklı radyo istasyonunu ve 8 farklı televizyon kanalını internet üzerinden izlemenizi sağlıyor. Ulusal, bölgesel ve yerel istasyonlara, bu adresi ziyaret ederek kolayca ulaşabilirsiniz.

NTV Radyo - RADYO 5

NTV Radyo - RADYO 5

www.ntvmsnbc.com/ntv/ntvradyo

Bir haber radyosu olan NTV Radyo, bu adres üzerinden "online" olarak dinleyebiliyor. Haberleri sürekli takip etmekten hoşlananlar için ideal bir site olan NTV Radyo'nun web sitesinde, programlar hakkında kısa bilgilere de yer verilmiş.

www.radyo5.com.tr

Tamamen Flash teknolojisiyle hazırlanmış bir tasarıma sahip olan RADYO 5 web sitesi, son derece zengin bir içerik sunmayı başarıyor. En yeni albümler, Amerika ve İngiltere listeleri, yayın akışı ve frekans bilgileri gibi bölümler, sitenin en temel içeriğini oluşturuyor.

RollingStone - Numberone FM

RollingStone - Numberone FM

www.rollingstone.com

Dünyadaki en ünlü müzik dergilerinden birisi olan RollingStone'un web sitesinde, dergi okuyucularının hoşuna gidebilecek zengin bir içerik dışında "online" olarak dinlenebilen bir radyo da bulunuyor. Real Player tabanlı bu radyo, editörlerin seçtiği şarkılara yer veriyor.

www.numberone.com.tr

Numberone FM'in web sitesi olmanın dışında başlı başına bir portalı andıran bu adres, başta eğlence olmak üzere ekonomi, spor ve sağlık gibi farklı kategorilerde haberler ve makaleler sunuyor. Site üzerinden "top ten" listesi için oy kullanma şansına da sahipsiniz.

Radyo ODTÜ - Yahoo! Music

Radyo ODTÜ - Yahoo! Music

www.radyoodtu.com.tr

Radyo ODTÜ'nün web sitesinde, bu radyo ile ilgili aradığınız hemen her şeye ulaşabiliyorsunuz. Hem içeriği hem de tasarımıyla ön plana çıkan sitede, canlı yayın dışında son altı saatte çalınan parçalara, yayın akışına, en iyi 40 listesine ve güncel haberlere yer verilmiş.

launch.yahoo.com

Popüler web portalı Yahoo'nun bu servisi, ziyaretçilerine özelleştirilebilir bir web radyosu sunuyor. Müzik sektörü hakkında güncel bilgilere ulaşmanıza da izin veren site, ek olarak dünya üzerindeki çok sayıda radyo istasyonunu da liste halinde sunmayı ihmal etmemiş.

Okuyucu Yorumları