DDR3 Bellek Modülleri Onaylandı

Kingston DDR3 Bellek Modülleri, Intel Referans Platformlarında onaylandı.

DDR3 Onaylandı

Kingston, DDR3 1066 MHz bellek modüllerinin Intel Referans Platformları üzerinde onaylandığını açıkladı. Kingston ValuRAM Satış ve Pazarlama Direktörü Yardımcısı Kevin Wu, "Yeni DDR3 bellek teknolojisine doğru sektörel bir dönüşüme hazırlanırken, Kingston'un Intel Referans Platformalarından aldığı onay, bizim PC sistem üreticileri, anakart hazırlayıcıları ve eski adaptör kullanıcıları için hazır bir çözüme sahip olduğumuzun çok önemli bir göstergesidir." dedi.

Bugünkü en yüksek DDR2 bellek hızının iki katı hıza sahip olması beklenen DDR3'ün daha büyük bant genişliği sunması, DDR3 bellek teknolojisinin çift ve dört çekirdekli işlemcileri kullanan sistemlerle mükemmel bir uyum yakalamasını sağlıyor. DDR3'ün daha düşük voltajlı olması (DDR2'de 1.8v iken DDR3'de 1.5v), sunucu ve mobil platformlar için çok daha verimli bir bellek çözümü ortaya çıkarıyor.

"Kingston'un 2007 yılında, Intel'in yüksek performanslı masa üstü platformlarını destekleyen DDR3 bellek teknolojisini geliştirmiş olduğunu görmek bizi mutlu etti." diyen Intel İstemci Yonga Setleri Direktörü Steve Peterson bu teknolojinin, Intel'in gelecekteki ürün gamını desteklemek için gerekli bant genişliği alanını da sağlayacağını belirtti.

İlk olarak, 512 MB ve 1 GB kapasiteli bellek modülleri ve 1GB ve 2GB'lık bellek kitleri şeklinde piyasaya sürülen 1066MHz Kingston HyperX ve ValueRAM DDR3 modüller bellek teknolojsinde bir devrim niteliğinde. Kingston, 2007' yılı içerisinde piyasaya sunulacak yeni nesil bilgisayar platformlarını destekleyen 1GB'a kadar kapasiteye sahip bellek numunelerini sınırlı miktarda piyasaya sürüyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları