TECNO’dan yeni hamle: Mesajları okuyan, plan yapan AI EllaClaw

TECNO’nun yeni yapay zekâ ajanı EllaClaw, tek cümleyle işlem yapma, uygulamalar arası veri kullanımı ve kişisel planlama özellikleriyle geliyor. Beta süreci yakında başlıyor.

TECNO’dan yeni hamle: Mesajları okuyan, plan yapan AI EllaClaw

TECNO, yeni mobil yapay zekâ ajanı EllaClaw için beta sürecini başlatıyor. Şirket, bu sistemi özellikle gelişmekte olan pazarlar için tasarladı. Net tarih açıklamadı ama yakında resmi kanallar üzerinden başvuru açacak.

EllaClaw nedir?

EllaClaw, OpenClaw altyapısını kullanıyor ve doğrudan TECNO’nun Ella asistanına bağlı çalışıyor. Ayrı bir uygulama değil. Telefonun içine yerleşik geliyor.

Bu sayede telefonun farklı bölümleriyle direkt iletişim kuruyor. Tek tek işlemler yerine birden fazla adımı aynı anda hallediyor. Uzun süren işleri de daha hızlı bitiriyor.

Uygulama değil, sistemin parçası

EllaClaw’ın en güçlü yanı sadeliği. Kullanıcı ekstra uygulama indirmiyor. Uygulamalar arasında geçiş yapmıyor.

Her şey Ella asistanının içinde oluyor. Deneyim akıcı ilerliyor.

Sistem doğal dili anlıyor. Yani komutu düzgün kurmasan bile ne demek istediğini çözüyor.

Beta sürümünde neler var?

EllaClaw, beta sürecinde birkaç dikkat çeken özellikle geliyor.

Tek cümleyle işlem başlatma en öne çıkan özellik. Tek bir komutla takvim oluşturabilir, dosya yönetebilir ya da sistem ayarlarını değiştirebilirsin.

Uygulamalar arası veri kullanımı da işin başka bir boyutu. SMS, takvim ve notlar gibi farklı kaynaklardan veri çekiyor. Bunları birleştirip sana anlamlı bilgiler sunuyor.

Örneğin mesajlarını özetliyor. Banka bildirimleri ya da faturaları öne çıkarıyor. Gereksiz mesajları silmeni öneriyor.

Günlük planını kendisi hazırlıyor

EllaClaw, gününü de organize ediyor. Takvim, notlar, hava durumu ve haberleri tek yerde topluyor.

Sana sade bir günlük plan çıkarıyor. Böylece gün içinde ne yapacağını hızlıca görüyorsun.

Zamanla seni tanıyor

Sistem, kullanım alışkanlıklarını öğreniyor. Buna göre öneriler sunuyor.

Kullandıkça daha akıllı hale geliyor. Daha kişisel sonuçlar veriyor.

TECNO, bu süreçte gizliliğe de vurgu yapıyor. Veriler cihaz içinde kalıyor. Üçüncü taraflarla paylaşılmıyor.

Sırada ne var?

TECNO, ileride EllaClaw’a daha fazla yerel özellik eklemeyi planlıyor. Ayrıca kullanıcıların kendi yapay zekâ ajanlarını oluşturmasını da hedefliyor.

Bu yaklaşım, telefonu sadece bir cihaz olmaktan çıkarıp kişisel bir asistana dönüştürebilir.