16.000 dolarınız varsa, artık sizin de bir insansı robotunuz olabilir

Eğer bir insansı robot satın almak gibi bir niyetiniz varsa, artık sadece 16.000 dolara sahip olmanız bunun için yeterli. Unitree G1, "bütçe dostu" fiyatıyla evlere girmeye hazır.

16.000 dolarınız varsa, artık sizin de bir insansı robotunuz olabilir

Artık 20 bin dolardan daha ucuza kendi insansı robotunuzu satın almanız mümkün. Unitree’nin yaklaşık 120 cm boyundaki Unitree G1'i, robot sevdalısı tüketicilere zamanımızın “en son” mekanik yeniliklerinden birini sadece 16.000 dolara evlerine getirme fırsatı sunuyor.

Unitree, temel olarak bütçe dostu bir robotik şirketi olarak tanımlanabilir. Şirket, “tüketici sınıfı” robotlar piyasaya sürüyor ve yeterli parası olan herkes bu robotları satın alabiliyor.

İlginç bir şekilde Unitree, G1’i “insansı AI avatar” olarak adlandırıyor. G1, Boston Dynamics’in insansı robotu Atlas gibi yerden kendi kendine ayağa kalkabiliyor. Yürüme şekli Atlas ve diğer “üst düzey” robotlara göre biraz daha ilkel olsa da, sadece 16.000 dolara satın alabileceğiniz bir robot için yine de etkileyici.

Unitree G1’in satın aldıktan sonra gerçekten faydalı olup olmayacağı ise tamamen farklı bir konu. Sadece 120 cm boyunca olması, ev temizliği gibi işler için biraz kısa kalmasına sebep oluyor. Ayrıca sadece 9.000 mAh’lık bir bataryaya sahip olması, iki saatlik bir kullanım süresi sağlıyor ve ardından şarj edilmesi gerekiyor.

Robot, hareket etmek ve etrafındaki alanı algılamak için bir Intel RealSense D435 derinlik kamerası ve bir Livox-MID360 lidar küresi kullanıyor. Unitree, G1’in saatte 7 kilometre hızla koşabildiğini ve “kol maksimum yükünün” yaklaşık 2 kg olduğunu söylüyor. Başka bir deyişle, yaklaşık 2 kg ağırlık kaldırabiliyor.

Ancak, 16 bin dolar harcayıp kendi robotunuzu satın alıyorsanız, muhtemelen evinizdeki eşyaları taşımaktan fazlasını istersiniz. Ve ne yazık ki bu robotun ne amaçla kullanılabileceği pek net değil.