1995 yılının sevilen Microsoft aracı, aradan geçen 27 yılın ardından geri döndü

1995 yılının sevilen Microsoft aracı 3D Movie Maker, aradan geçen 27 yılın ardından geri döndü. Üstelik açık kaynak olarak...

1995 yılının Microsoft yazılımı, 2022 yılında geri döndü

İlk olarak 1995'te piyasaya sürülen Microsoft'un 3D Movie Maker'ı uzun süredir emekliliğinin tadını çıkarıyordu. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, 27 yıllık uzun bir aradan sonra kaynak kodunun serbest bırakılması sayesinde eski yazılıma artık yeni bir yaşam süresi verildi.

3D Movie Maker kaynak kodunun serbest bırakılması, yakın zamanda yazılımın kaynak kodunu yakalama ve serbest bırakma konusundaki başarılarını ilan eden yazılım büyücüleri Foone, Scott Hanselman ve Jeff Wilcox sayesinde gerçekleşti. Yazılım, uzun bir aradan sonra bir kez daha dijital ortama döndüğü için, yazılımı Windows 11'de çalıştıran kullanıcılar, karakterleri ve sahne öğelerini önceden oluşturulmuş 3D ortamlara yerleştirerek bir kez daha "korkunç" 3D filmler oluşturabilirler.

Müzik yapmak isteyen kullanıcılar, animasyonlu 3D filmlerine eylemler, ses efektleri, müzik, metin, konuşma ve özel efektler de ekleyebilirler.

Kaynak kodu aracılığıyla kullanıma sunulan bu eski yazılımı kullanmayı gerçekten planlayıp planlamadığınızı bilemiyoruz. Ama bunun Microsoft ve Açık Kaynak Programları Ofisi tarafından memnuniyetle karşılanan bir haber olduğu inkar edilemez...