1MHz Pentium İşlemci’de Windows XP Ne Kadar Sürede Açılır? Kendi gözlerinizle görün...

Microsoft’un efsane işletim sistemi Windows XP’yi 1 MHz Pentium işlemci ile çalıştırmaya kalkarsanız sonuç ne olur? Açılır mı; açılırsa ne kadar sürede açılır? Kendi gözlerinizle görün...

1MHz işlemcide Windows XP çalışır mı?

Microsoft’un Windows XP işletim sistemi pek çok kullanıcı tarafından yıllarca severek kullanılmış bir işletim sistemiydi. Microsoft’un kademeli olarak desteğini kesmesi bile yıllarca kullanıcıları Windows XP’den vazgeçirememişti. Görünüşe göre Windows XP adından önümüzdeki yıllarda da farklı şekillerde bahsettirmeyi sürdürecek. Zira ünlü işletim sisteminin 21 yıl önce piyasaya çıkmasına karşın hala ilgili haberler gelmeye devam ediyor. XP ile ilgili son haber Windows tutkunu NTDev’den geldi.

Pek çok konuda testler yapan ve sonuçları takipçileriyle paylaşan NTDev, Windows XP için ilginç bir deney gerçekleştirmiş. 1 MHz hızında Intel Pentium işlemcili bir bilgisayara Windows XP yükleyen NTDev, sadece sistemin önyüklemesinin, yani Windows XP’nin başlatılmasının 3 saat sürdüğünü söylerken, bunu hızlandırılmış bir video ile YouTube kanalında da paylaşmış.

Videoda, yalnızca masaüstü ekranının gelmesi 3 saat sürerken, akabinde de bir uygulamayı başlatmaya çalışan NTDev, bunun da yaklaşık 30 dakika sürdüğünü gösteriyor. Sonra da zaten Windows XP mavi ekrana düşüyor ve video sonlanıyor.

NTDev’in bu ilginç deneyini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Bu arada aranızda hala Windows XP kullanan var mı bilmiyoruz, ancak eğer siz de Windows XP’ye gönül verenlerdenseniz yorumlarda buluşalım.