2010'dan kalan Android bug'ı onarılacak

Android'de bir kesim kullanıcıyı çileden çıkaran ama 2.5 yıldır onarılmayan hata, sonunda düzeliyor!

2.5 yıllık hata onarılacak!

Google, Android'de dolaşan 2.5 senelik bir bug'ı sonunda onarmaya karar verdi. Çoğumuzu ilgilendirmeyen bir sorun olsa da, bir alan adı ile Wi-Fi ağına bağlanırken yaşanan sorun, bir sonraki Android'de büyük ihtimalle onarılacak.

Nisan 2010'da rapor edilen hata, "bir Wi-Fi ağına bir alan adı belirtilerek bağlanıldığında, ana makine adı (hostname), ana makine adlarına alan adını (domain) eklemeden çözümlenmiyor" şeklinde açıklanıyor. Bu işlev daha çok üniversite ve iş yerlerinde kullanılıyordu ve bir yerel alan adı üzerinde IP adresi vermeden bilgisayar adına çözümleme yapmayı imkansız kılıyordu.

Google'dan bir çalışan ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı ve sorunun bir sonraki Android sürümünde giderileceği haberini verdi:

"Çocuklar, bu iş kaynaklarımızın önceliklendirilmesiyle ilgili. İstenen her işleve atayacak kişimiz yok ve bu süre içerisinde boşta değildik. Bu kadar uzun sürdüğü için özür dilerim.

Bir sonraki sürümün hangisi olacağını söyleyemiyorum (ne biliyorum, ne de tartışabilim) ancak zaten yayınlanan 4.2'den sonra olacağını söyleyebilirim."

Dolayısıyla bu onarım, Android 4.2'nin bir parçası olarak sunulmayacak ve bir sonraki Android ile beraber çıkacağından biraz zaman alacak.

Okuyucu Yorumları