26 Windows 8'e özel antivirüs testte!

Windows 8 uyumlu tam 26 farklı antivirüs kapıştı! İşte kazananlar ve kaybedenler...

Win 8 antivirüsleri testte!

Alman bağımsız güvenlik firması AV-Test, bu kez ilk defa özellikle Windows 8 için geliştirilen tüketici ve iş tabanlı antivirüs çözümlerini teste tabi tuttu.

Tüketiciye yönelik testlerde Ocak ve Şubat 2013 tarihleri arasındaki 26 yazılım çözümü ele alınmış. Testte her bir ürün performans, güvenilirlik ve koruma alanlarında puanlandırılmış. Bir ürünün herhangi bir kategoride alabileceği en yüksek puan 6 iken, en düşük puan 0 olarak belirlenmiş. Herhangi bir ürünün toplamda alabileceği en yüksek puan ise 18.

AV-Test, toplamda en az 10 puan almayı başaran yazılımları sertifikalandırıyor. Testte taban çizgisi sayılan Microsoft'un Windows Defender 4.0'ı, AV-Test'ten 11.5 puan almayı başarıyor. Bitdefender, 17 puanla Windows 8 antivirüs çözümleri arasında en yüksek puanı almayı başarırken, onu 16.5 puanla BullGuard ve 16 puanla Kaspersky Lab takip ediyor.

Peki diğer antivirüsler testte ne yaptı? Tam liste, haberimizin sonraki sayfasında.

Ve işte en iyi Windows 8 antivirüslerinin listesi!

Ve işte en iyi Windows 8 antivirüslerinin listesi!
Büyük olarak görmek için resme tıklayın

AhnLab ve Comodo, 10 puan ile taban çizgisini tutturarak AV-Test sertifikasını almaya hak kazandılar.

Şirketlere yönelik çözümlerde ise 9 yazılım ürünü test edilmiş. Bu alanda Microsoft'un geliştirdiği System Center Endpoint Protection 12.5 puan ile taban çizgisini oluştururken, Fortinet ve Symantec'in yazılım çözümleri 16.5 puan ile birinciliği paylaşıyorlar

Okuyucu Yorumları