3 boyutlu Paris'te yolculuğa var mısınız?

Paris'in 5 bin yıllık tarihini etkileşimli olarak önünüze getiren uygulama, sizi de etkileyecek!

3 boyutlu Paris karşınızda!

Şahin Ekşioğlu

Avrupa'nın en büyük ikinci yazılım şirketi olan Dassault Systemes, sanal gerçeklik uygulaması "Paris 3DExperience" projesini duyurdu.

Paris 3DExperience; Paris'in geçmişten bugüne 5000 yıllık tarihinin, Dassault Systemes'in Sanal Gerçeklik teknolojisi kullanılarak canlandırılması üzerine kurulmuş bir uygulama. İnteraktif bir deneyim yaşatacak bu etkinlikte, Dassault Systemes'in Paris'te bulunan Virtual Reality Center (Sanal Gerçeklik Merkezi)'nde üç boyutlu bir ortamda katılımcılar da şovun içine girerek Paris'in tarihini, Louvre ve Eyfel Kulesi gibi sayısız değerlerinin tarihsel ve mimari oluşumunu, adeta içindeymiş gibi hissederek yaşayabiliyorlar.

Dassault Systemes, ayrıca hazırladığı web sitesinde bu sanal yolculuğa herkesi davet ediyor. Sitedeki 3DVIA Player adlı dosyayı yüklemeniz, sizi Paris'teki sanal gezintiye çıkaracak ilk adım. iPad kullanıcıları ise Paris 3D Saga adlı uygulamayı ücretsiz olarak indirip bu keyifli tura katılabilir. Dassault Systemes'in, en gerçekçi sonuçları elde etmek için, proje dahilinde Paris şehir konseyi ve Carnavalet müzesi başta olmak üzere pek çok kaynağa başvurduğu ve bu sanal uygulamanın adeta belgesel niteliği taşıdığı belirtiliyor. Firmanın daha önce gerçekleştirdiği ve Giza piramidini konu alan uygulaması büyük ilgi görmüştü.

3 boyutlu Paris nasıl mı görünüyor? Cevabı bu videoda!

Okuyucu Yorumları