3 dev 3D gözlükler için anlaştı!

Üç büyük teknoloji şirketinin bu anlaşması, 3 boyut teknolojisi için oldukça önemli bir adım!

3 dev 3D için anlaştı!

Sony Corporation ,Panasonic Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., ve X6D Limited (XPAND 3D), 2012 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES 2012), Full HD 3D Gözlük Girişimi Standardı'nı destekleyen 3D ekran ile 3D Active Shutter gözlükler arasındaki ilk uyumluluk tanıtımını gerçekleştirdi.

Full HD 3D Gözlük Girişimi, tüketicilere yönelik geliştirilmiş 3D Active Shutter gözlükler ile XPAND Active Shutter teknolojisine sahip televizyon, projektör ve 3D sinema gibi 3D ekranlar arasındaki RF ve IR tabanlı iletişim protokollerinin lisanslamasını yapıyor.

Full HD 3D Gözlük Girişimi lisansı, 3D Active Shutter gözlük ile 3D ekran özelinde sırasıyla, Panasonic ve XPAND 3D tarafından birlikte geliştirilen protokollerden Samsung ve Sony'nin patentli protokollerine kadar uzanan birçok kızılötesi (IR) sistem protokolünü de içine alıyor.

Ayrıca, Full HD 3D Gözlük Girişimi, dünyanın önde gelen 3D televizyon üreticileri ile 3D teknoloji tedarikçilerini, tüketicilere yarar sağlamak amacıyla çatısı altında topluyor. 3D Active Shutter teknolojisini kullanan gözlükler, 3D ekranlara bağlı olarak Full HD 3D görüntünün her iki göze de iletilmesini sağlayarak tüketicilere daha kaliteli bir izleme deneyimi sunuyor.

Biri televizyon/projektör/alıcı diğeri de göze takılan 3D aksesuarlar için olmak üzere, iki tip lisans bulunuyor. Her bir lisansın altında, aralarından seçim yapılabilecek üçer lisanslı teknoloji ve çok sayıda ürün kategorisi yer alıyor. Lisans programı, ürün pazarda satışa sunulmadan önce, lisanslı ürünlerin geçmesi gereken bir tasdik prosedürünü de içeriyor. Tasdik programı, uyumlu ürünlerin tüketicilerin sahip olduğu diğer uyumlu ürünler ile iyi bir şekilde çalışmasını da güvence altına alıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları