80'lerin sevimli Honda aracı, 21. yüzyıl için elektrikli olarak geri döndü: Honda Motocompacto geliyor

Honda'nın 80'li yıllarda tanıttığı sevimli aracı Motocompo, günümüz için baştan tasarlandı ve elektrikli olarak geri döndü. İşte Honda Motocompacto ve özellikleri...

80'lerin sevimli Honda aracı, 21. yüzyıl için elektrikli olarak geri döndü

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf, gözünüze bir Photoshop çalışması gibi gelebilir, ama gerçek bir araca ait. Bu fotoğraf, Honda’nın Motocompacto aracını, yani 80’lerin kısa ömürlü Honda Motocompo scooter’ından ilham alan, tamamen elektrikli, sürülebilir bir modeli gösteriyor.

Araç, katlandığı zaman, alt kısmından küçük alüminyum tekerlekler çıkan bir katlanabilir masaya benziyor. Aracı bir scooter’a dönüştürmek için gidonu, seleyi ve arka tekerleği açarak uzatıyorsunuz ve bisiklete benzeyen, yaklaşık bir metre uzunluğunda bir araca biniyorsunuz.

Honda, alüminyum kasası ve tekerlekleri sayesinde scooterın çok hafif olduğunu söylüyor ancak 18,5 kilogram ağırlığıyla, normal e-bisikletlerle aynı ağırlık sınıfında olduğu rahatlıkla söylenebilir. 19 km'lik menzilinin de çok uzun olduğunu söyleyemeyiz. Bataryasının tamamen şarj olması 3,5 saat sürüyor ve bu oldukça uzun bir süre. Ama 110V’luk bir prize takabileceğiniz hazır bir yerleşik şarj kablosuyla birlikte sunuluyor.

Scooter, araçlara veya toplu taşıma araçlarına kolayca yüklenebilecek şekilde tasarlandı ve bu tasarım özelliği, bir e-bisiklet veya scooter’ın rahatlığını isteyen ancak gün boyu güvenli bir şekilde kilitleyebilecekleri bir yere sahip olmayan şehir sakinleri için önemli bir satış noktası olabilir. Bu yeni araç, Honda’nın 2040 yılına kadar tüm araç serisini elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli araçlarla değiştirmeyi hedefleyen büyük EV hamlesinin bir parçası.

Honda Motocompacto, Kasım ayından itibaren 995 dolar altında bir fiyatla, yalnızca Honda’nın web sitesinde ve Honda ve Acura bayilerinde satışa sunulacak.

80'li yılların Honda Motocompo'su aşağıdaki gibi görünüyordu...