AB'den ücretsiz tren bileti nasıl alınır? 36 bin genç bilet alacak

Avrupa Birliği (AB) alarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede yaşayan, 18 yaşındaki 36 bin gence Avrupa'da ücretsiz seyahat edebilmeleri için bilet verecek.

AB'den ücretsiz tren bileti nasıl alınır? 36 bin genç bilet alacak

AB'nin "DiscoverEU" programı kapsamında 1 Ocak 2005 (dahil) ile 31 Aralık 2005 (dahil) tarihleri ​​arasında doğmuş olmak 36 bin genç Avrupa'ya ücretsiz seyahat edebilmek için bilet kazanacak. Bilet alabilmek için Avrupa Gençlik Portalı'ndaki sayfada bugünden itibaren 18 Ekim'e kadar başvuru yapabiliyor. Başvuranlar internet üzerinden birkaç soruyu cevaplayarak bu imkanı elde etme şansına sahip olacak.

Peki, kimler başvurabiliyor? AB ülkelerinin yanı sıra Erasmus+ programına dahil olan Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan'den gençler ücretsiz tren bileti için başvurabiliyor.

Ücretsiz seyahat imkanı elde edenler bu biletleri 1 Mart 2024 ile 31 Mayıs 2025 arasında en fazla 30 gün boyunca kullanabilecek.

Seçilen 36 bin genç, aynı zamanda toplu taşıma, kültürel mekanlar konaklama, gıda alanları gibi yaklaşık 40 bin noktada indirim imkanından faydalanabilecek.
Biletler için "https://youth.europa.eu/discovereu_en" adresindeki soruların cevaplanması gerekiyor.

Arkadaşlarımla seyahat edebilir miyim?
Sayfada bu konuda 'Evet' yanıtı verilmiş ve şöyle deniyor: Yukarıdaki uygunluk koşullarını karşılamaları koşuluyla tek başınıza gidebilir veya grubunuza en fazla 4 arkadaşınızı ekleyebilirsiniz.