ABD'nin bombalayacağı yerleri yapay zekaya sorduğu ortaya çıktı

Pentagon'dan sızan belgelere bakılırsa ABD ordusu, savaş yürüttüğü bölgelerde nereyi bombalayacağını yapay zekaya soruyormuş.

ABD'nin bombalayacağı yerleri yapay zekaya sorduğu ortaya çıktı

Pentagon'dan medyaya sızan bilgilere göre ABD, hava saldırılarında hedeflerin belirlenmesine yardımcı olması için yapay zeka algoritmaları kullanıyor. Üstelik kısa bir süre önce, bu algoritmalar Orta Doğu'daki bir görevin parçası olarak 85'ten fazla hava saldırısında hedeflerin seçilmesi için kullanılmış.

Kısa süre önce de, 2 Şubat'ta Irak ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen çok sayıda bombardımanda hedefleri yine yapay zeka seçmiş ve bu bombardımanlarda, diğer hedeflerin yanı sıra roket - füze, drone depoları ve milis operasyon merkezleri imha edilmiş. Ancak insan sormadan edemiyor, yapay zeka bu hedefleri seçerken hata yaparsa, sivil yerleşimleri vurmamak için bir güvenlik kontrolü bulunuyor mu?

Bu saldırılar Biden yönetiminin Ocak ayında Ürdün'de üç ABD askerinin ölümüne yol açan insansız hava aracı saldırısına verdiği karşılığın bir parçası olarak yapılmış durumda. ABD saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutmuştu.

ABD Merkez Komutanlığı'nın baş teknoloji sorumlusu Schuyler Moore, Pentagon'un yapay zeka kullanımı hakkında şunları söylüyor: "Tehditlerin nerede olabileceğini belirlemek için - bilgisayar görüşünü - kullanıyoruz."

Bir alan olarak bilgisayar görüşü, belirli nesneleri görsel olarak tanımlamak için algoritmaların eğitilmesi anlamına geliyor. Hükümetin son bombalamalarına yardımcı olan algoritmalar, Savunma Bakanlığı genelinde otomasyonun daha fazla kullanılmasını teşvik etmek için tasarlanmış bir program olan Project Maven'ın bir parçası olarak geliştirilmiş.