Acer Yeni Spin Serisi Laptop'larını Tanıttı

Acer, Spin serisi dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarlarını yeni ince tasarımlar ve en son işlemcilerle zenginleştirdi.

Acer'dan yeni Spin serisi

Acer bugün, popüler dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar serisine eklenen yeni Spin 5 ve Spin 3 modellerini duyurdu. Daha ince tasarıma sahip olan modeller en yeni 10. Nesil Intel Core işlemcilerden ve Windows 10 Home işletim sisteminden güç alıyor. Profesyoneller ve öğrencilerin beğenisini kazanacak esnek tasarım, tek bir kolay hareketle gün boyu zahmetsizce çizim yapmayı, not almayı, içerik oluşturmayı ve sunum yapmayı sağlıyor.

Yeni Acer Spin modellerinin her birinde, Wacom AES teknolojisine sahip, hızlı şarj olan Acer Active Stylus kalem, güvenilir ve hızlı Wi-Fi 6 bağlantısı ve Thunderbolt™ 3 destekli USB Type C'nin de yer aldığı çeşitli bağlantı noktaları bulunuyor. Dizüstü modundayken klavyeyi yükselten menteşe tasarımı daha rahat bir yazı yazma deneyimi sunuyor.

Acer Yeni Spin Serisi Laptop'larını Tanıttı

"Yeni Acer Spin 5 ve Spin 3 modelleri iş, okul, eğlence ve hobileri için tek bir sistem arayan herkese mükemmel seçenekler sunuyor." diyen Acer BT Ürünleri İş Birimi Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, sözlerine şöyle devam etti: "Daha ince ve hafif biçim ile ince çerçeveli dokunmatik ekranları bir araya getiren yeni Spin 5 ve Spin 3 dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarlar, farklı modlarda farklı şeyler yapmak isteyenler için ideal birer tercih."

Gün Boyu Esnek Kullanım İçin Daha İnce Alüminyum Tasarım

Gün Boyu Esnek Kullanım İçin Daha İnce Alüminyum Tasarım

Yeni Spin 5 ve Spin 3 modelleri tablet, dizüstü bilgisayar, ekran veya çadır modlarıyla kullanımı daha da rahat hale getiren ince tasarımlara sahip. 360 derece dönebilen dayanıklı menteşeler sayesinde modlar arasında geçiş yapmak kolaylaşıyor. Böylece profesyoneller ve öğrenciler bir işten diğerine zahmetsiz bir şekilde geçebiliyor. Tercihe bağlı sunulan arka aydınlatmalı klavye de loş ışık altındaki ortamlarda üretkenliğin artmasını sağlıyor.

Yalnızca 14,9 mm inceliğindeki Spin 5'in (SP513-54N) 2K çözünürlükteki göz alıcı 13,5 inç ekranının çerçevesi sadece 7,78 mm kalınlığında. Bu sayede ürünün ekran gövde oranı yüzde 80'e ulaşıyor. 3:2 en boy oranına sahip ekran, aynı genişlikteki 16:9 ekranlara göre yüzde 18 daha fazla dikey alan oluşturuyor. Böylece kullanıcılar web sitelerini, belgeleri ve tabloları görüntülerken ekranı daha az kaydırmak zorunda kalıyor. Spin 5, magnezyum alüminyum alaşımlı kasası ve bilek desteği sayesinde yalnızca 1,2 kg ağırlığında dayanıklı bir yapıya kavuşuyor. Spin 5'te ayrıca Windows Hello ile hızlı ve daha güvenli giriş yapmayı sağlayan entegre parmak izi okuyucu bulunuyor.

Geniş 14 inç Full HD ekrana sahip olan yeni Spin 3 (SP314-54N), geleneksel 16:9 en boy oranı ve 7,82 mm çerçevesiyle yüzde 78'lik bir ekran gövde oranı sunuyor. Büyük ve geniş dokunmatik ekran birden fazla proje üzerinde çalışmaya, belgeleri karşılaştırmaya ve canlı videoların keyfini çıkarmaya yetecek alanı sağlıyor. 1,5 kg ağırlığında ve 16,9 mm inceliğinde olan şık alüminyum kasa, çantaya da rahatlıkla sığabiliyor.

Özel Yuvasında Hızlı Şarj ve Uzun Pil Ömrü: Acer Active Stylus Kalem

Hem Spin 5 hem de Spin 3 modelleri, Wacom AES teknolojisine sahip, hızlı şarj olan Acer Active Stylus kalem ile geliyor. 4.096 basınç düzeyiyle gerçek mürekkep ve kağıt hissini taklit eden bu kalem ile yazı yazmak, çizim yapmak ve diğer tüm etkileşimler hassas ve gerçekçi hale geliyor. Spin 5 ayrıca Wacom AES 2.0 teknolojisine sahip Acer Active Stylus kalemle daha da akıcı ve hassas bir yazı yazma deneyimi sunuyor.

Dokulu yapısı sayesinde rahatça tutulabilen stylus kalem, uzunluğuyla da (12,53 cm) gerçek bir kalemi andırıyor. Stylus kalem kullanılmadığında özel yuvasında güvenli bir şekilde saklanabiliyor ve şarj oluyor. Kalem 15 saniyelik şarj ile 90 dakika boyunca kullanılabiliyor.

Gün Boyu Performans, Bağlantı ve Eğlence

10. Nesil Intel® Core™ i7 modellerine kadar işlemci seçenekleriyle hızlı performans sunan Acer Spin 5 ve Spin 3, eğlence, video düzenleme ve standart oyunlar için de güçlü Intel® Iris® Plus entegre grafik işlemcisiyle[3] donatıldı. Bunlara ek olarak, profesyoneller ve öğrenciler Spin 5'te 15 saate1, Spin 3'te de 12 saate1 varan pil ömrüyle her yerde üretken olabiliyor. Hızlı şarja destek veren yeni Spin modelleri, 30 dakikalık şarjla 4 saate kadar kullanım sunuyor[4].

Çevre birimlerini ve ekranları Spin dizüstü bilgisayar modellerine kolay ve hızlı bir şekilde bağlamak mümkün. Spin 5'te yer alan Thunderbolt 3 destekli iki adet USB Type C bağlantı noktası ile harici ekranlarla 4K video paylaşımı yapılabiliyor. Ayrıca diğer cihazlara hızlı veri aktarımı sağlanabiliyor. Spin 5'te ayrıca iki adet USB 3.2 Gen 1 bağlantı noktası (biri çevrim dışı şarj özelliğine sahip), HDMI ve MicroSD kart okuyucu bulunuyor. Spin 3'te ise bir adet Thunderbolt 3 destekli USB Type C bağlantı noktası, iki adet USB 3.2 Gen 1 bağlantı noktası (biri çevrim dışı şarj özelliğine sahip), HDMI ve MicroSD kart okuyucu yer alıyor.

Süper hızlı çift bant Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) AX201 (802.11ax) teknolojisi, 802.11ac standardına göre 3 kat daha yüksek hız sunuyor.[5] Gelişmiş bağlantı seçenekleri sağlayan bu teknoloji, çok sayıda cihazın yer aldığı iş yerleri, havalimanları ve evler gibi yerler için ideal çözüm sunuyor.

Çift hoparlör ve Acer True Harmony™ teknolojisiyle elde edilen canlı ve gerçekçi sesler sayesinde yeni Spin modellerinde eğlence bir üst seviyeye taşınıyor. Çift mikrofon, HD web kamerasıyla çevrim içi görüşme yaparken net bir sesli iletişim sağlıyor. Kullanıcılar daha rahat kullanım için tasarlanan Cortana ile, Modern Bekleme modundayken bile cihazlarıyla sesle etkileşim kurabiliyor.

Spin 5'te 1 TB'a kadar SSD depolama olanağı sunulurken Spin 3 ise çift SSD ile maksimum depolama kapasitesi sağlıyor. Her iki model de 16 GB'a kadar RAM içeriyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Acer Spin 5, haziran ayında Kuzey Amerika'da 899 dolar; mart ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde 999 euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Acer Spin 3, nisan ayında Kuzey Amerika'da 699 dolar; ve şubat ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde 649 euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları