Yapay zeka Photoshop'la birleşti: Üretken Doldurma (Generative Fill) özelliği nedir?

Adobe, Photoshop'a kendi yapay zeka yardımcılarını eklemeye başladı: Üretken Doldurma (Generative Fill) özelliği nedir, nasıl çalışıyor?

Yapay zeka Photoshop'la birleşti: Üretken Doldurma (Generative Fill) özelliği nedir?

Bu yılın başlarında Adobe, birçok Creative Cloud uygulaması için bir dizi üretici yapay zeka aracı ve özelliği olan Firefly’ı duyurdu. Şimdi de Adobe, Firefly araçlarından biri olan Üretken Doldurma (Generative Fill) özelliğinin popüler Photoshop resim düzenleme uygulamasının beta sürümüne eklendiğini açıkladı.

Adobe tarafından yapılan bir basın açıklamasında, Photoshop için Üretken Doldurma’nın fotoğraf düzenleyicilerin görüntülere içerik eklemesine, kaldırmasına veya genişletmesine yardımcı olmak için tasarlandığını belirtti.

Yapılan açıklamada “Üretken Doldurma, kullanıcıların sıkıcı görevleri azaltırken etkileyici sonuçlar elde etmesini sağlamak için görüntülerin perspektifini, aydınlatmasını ve stilini otomatik olarak eşleştirir. Üretken Doldurma, saniyeler içinde dijital içerik oluşturmak için doğal dil ve kavramların kullanımıyla yaratıcı ifadeyi ve üretkenliği genişletir ve içerik oluşturucuların yaratıcı güvenini artırır” denildi.

Adobe’nin Firefly platformunun önemli bir özelliği de, şirketin kendi Adobe Stock görüntülerinden gelen resimlerin yanı sıra açık lisanslı ve kamuya açık içerikleri kullanması. Başka bir deyişle, Üretken Doldurma gibi özellikleri, içeriğin telif hakkı kısıtlamalarıyla uğraşmak zorunda kalmadan kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Ayrıca Adobe, üretken yapay zeka ile oluşturulan içeriğin bu şekilde oluşturulduğuna dair etiketlenmesi için kendi AI Etik kurallarının bulunduğunu da belirtiyor: “Üretken Doldurma, İçerik Kimlik Bilgilerini destekler ve insanların bir içeriğin bir insan tarafından mı oluşturulduğunu, yapay zeka tarafından mı oluşturulduğunu yoksa yapay zeka tarafından mı düzenlendiğini bilmesini sağlamada önemli bir rol oynar. İçerik Kimlik Bilgileri, dijital içerik için ‘besin değerleri’ gibidir ve nerede kullanıldığına, yayınlandığına veya depolandığına bakılmaksızın içerikle ilişkili kalarak doğru atıf yapılmasını sağlar ve tüketicilerin dijital içerik hakkında bilinçli kararlar almasına yardımcı olur.

Photoshop’taki Üretken Doldurma özelliği bugün itibariyle masaüstü beta uygulamasında kullanılabiliyor. Ayrıca Firefly beta uygulamasındaki modülde de yer alıyor. Özelliğin, 2023’ün ikinci yarısında genel kullanıma sunulması bekleniyor.