Akıllı cebinizi web kamerası olarak kullanın!

Akıllı telefonunuzu PC'nizle web kamerası olarak kullanmanın yolunu açıklıyoruz!

Cebinizi webcam yapın!

Android'li telefonunuzu neden web kamerası olarak kullanmak istersiniz? Cevap basit: Web kameranız yoksa ve acil bir Skype görüşmesi yapmanız gerekiyorsa ya da ikinci bir kameraya ihtiyacınız varsa, bu işi akıllı telefonunuzla halledebilirsiniz.

DroidCam

DroidCam, bir mobil uygulama ve masaüstü istemcisi olarak iki parçaya sahip. www.dev47apps.com/droidcam adresinden indirilebilen DroidCam, Windows ve Linux'ta çalışıyor.

Android uygulamasını yükledikten sonra bilgisayarınıza geçin ve istemciyi indirip çalıştırın. Aracı çalıştırdığınızda sizden telefonunuzun IP adresini girmeniz istenecek. Bunun için uygulamayı telefonunuzda çalıştırıp ekrana bakmanız yeterli.

Akıllı cebinizi web kamerası olarak kullanın!
Droidcam'in ücretsiz sürümündeki bazı özellikler kısıtlı

Telefonunuzu PC'nizle bağlamak için USB'yi kullanmak isterseniz, tüm ihtiyacınız olan telefonunuzla gelen USB kablosu. Hazır olduğunuzda Start'a tıklayarak akışı başlatabilirsiniz.

Dikey mod, yakınlaşma, parlaklık gibi özelliklere sahip olmak isterseniz, DroidCam'in ücretli sürümüne yükseltmeniz gerekiyor.

IP Webcam ve EpocCam, Skype ile bağlama

IP Webcam ve EpocCam, Skype ile bağlama
Skype'ı unutun: IP Webcam, yanlızca Chrome ve Firefox ile çalışıyor

IP Webcam

DroidCam'e iyi bir alternatif ise Google Play'den ücretsiz olarak indirilebilen IP Webcam (ücretli sürümü de mevcut). Aracın PC görüntüleyicisi ip-webcam.appspot.com/ adresinden indirilebiliyor.

Kurulum aşamaları DroidCam'e oldukça benziyor, ancak doldurmanız gereken bir yapılandırma aracı var. Bunun yanında IP Webcam, görüntüyü web tarayıcınız üzerinden sunuyor. Araç sadece Chrome ve Firefox'u destekliyor. Akışı görebilmek için http://[IP ADRESİ]:8080/videofeed adresine gitmeniz gerekiyor.

IP Webcam, farklı çözünürlükler ve arka kamera desteğiyle geliyor. Ön kameralar ise henüz tam anlamıyla desteklenmiyor.

EpocCam

7 dolarlık ücretli seçeneğe sahip, ücretsiz bir alternatif ise EpocCam. Aracı kullanmak için bilgisayarınıza Windows veya Mac OS X sürücülerini http://www.kinoni.com/ adresinden yüklemeniz gerekiyor.

EpocCam'i telefonunuzda çalıştırdıktan sonra, akışı görebilmek için masaüstünde EpocCam Viewer'ı açmanız gerekiyor. Son olarak telefonda menü düğmesine basıp uygulama ayarlarına girmeniz ve PC'nizi IP adresini eklemelisiniz.

Web kameranızı Skype ile paylaşma

Görüntüleri telefonunuzdan bilgisayara aktarmayı başardınız. Peki bu görüntüleri Skype gibi bir programla nasıl kullanacaksınız?

Çok basit. İstemciyi yükledikten sonra telefonunuzun kamerası, web kamerası olarak algılanmaya başlanacak. Tüm yapmanız gereken, sohbet programınızdan doğru kamerayı seçmek. Bunun için Skype'ta Araçlar > Seçenekler > Görüntü ayarları yolunu izleyin ve üstteki açılır menüden web kameranızı seçin. Bu yol, DroidCam ve EpocCam'de çalışıyor. Elbette Skype ile sınırlı değilsiniz, Hangouts gibi diğer programları da kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları