Akıllı ceplerin çuvalladığı 6 yer!

Yanımızdan ayırmadığımız muhteşem akıllı cebimiz, bu 6 alanda fena "çuvallıyor!"

Cebinizin "çuvalladığı" 6 şey

Akıllı ceplerimiz genellikle "akıllı" ismini hakedecek kadar iyiler. İnternette gezinmek, yolumuzu bulmamızda bize yardımcı olmak ve sosyal ağlarda fotoğraflar paylaşmak ve çok daha fazlasını onlar sayesinde rahatça yapabiliyoruz. Ancak akıllı ceplerin bizi yarı yolda bıraktığı, sinirlendirdiği, "aptal, akılsız cep"leri arattığı da olmuyor değil. İşte akıllı cep kullanırken başınıza gelebilecek durumlardan bazıları.

1. Kelimeleri yazarken çuvallaması

Tuşları oldukça küçük olan sanal klavyeyle yazarken yanlış bastığınız harflerin otomatik olarak düzeltilmesi, şüphesiz vazgeçilmez bir işlev. Ancak bazı klavyeler, yazı yazarken inatla yazmak istediğiniz kelimeleri yanlış anlayabiliyor. Özellikle uzun Türkçe kelimelerde başarılı olan klavyelerin sayısı az.

2. Çabuk eskimesi

Bir iki sene önce satın aldığınız Android'li cep, resmi olarak Jelly Bean güncellemesini alamamış olabilir. Ayrıca bugün birkaç bin TL'yi gözden çıkararak satın aldığınız telefonun, 1 sene sonra ondan çok daha iyileri tarafından alt edileceğinden emin olabilirsiniz. Amacınız telefonunuzla hava atmaksa, bunu da unutun, çünkü aynı telefondan çok kişi de görmeniz mümkün.

Sizi rahat bırakmayabilir

Sizi rahat bırakmayabilir

3. Sizi rahat bırakmayabilir

Yanınızda e-postaları, sosyal ağ uyarılarını, tweet'leri, anında mesajlaşmaları ve fazlasını toplayan, kıpır kıpır bir cihaz taşımak sizi sosyalleşmekten alıkoyabilir. Bu sorunun çözümü oldukça basit görünse de, alışanlıklarımızı değiştirmek için bir takım kararlar vermemiz gerekebilir.

4. Çok kırılganlar

Telefonunuza bir bebeğe bakar gibi hassasiyetle bakmanız, ona nazik davranmanız gerekli. Onu bir zamanların Nokia cepleri gibi yere düşürüp yuvarlama şansınız pek yok.

5. Pilleri çabuk bitiyor

Akıllı ceplerin pilleri, eski standart ceplerin pillerine göre çok daha çabuk tükeniyor. Yine de cebinizin pil ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz bir çok şey var.

6. Bazıları iyi fotoğraf çekemiyor

Lumia 920 ve Galaxy S3 gibi en üst seviye ceplerde bu sorun kısmen ortadan kalkmış olsa da, akıllı ceplerin fotoğraf kalitesi, iyi fotoğraf makinelerinden oldukça uzak. Fotoğraf çekerken belirli kurallara uymanız, çektiğiniz fotoğraf üzerinde bir miktar düzenleme yapmanız gerekebilir.

Okuyucu Yorumları