Amazon, Orta Doğu piyasası için 1 milyar$ harcayacak...

Amazon, Orta Doğu piyasasında kendine yer bulmak için 1 milyar dolar harcayabilir...

Amazon'un Orta Doğu planı

Amazon, Dünya'nın en büyük perakende mağazalarından biri olmasına rağmen, Orda Doğu'da büyük bir yere sahip değil. Bu yüzden de firmanın Orta Doğu'nun Amazon'u olarak da bilinen Souq.com'u satın almayı planladığına yönelik söylentiler oldukça mantıklı gözüküyor.

Bloomberg'in haberine göre Jeff Bezos ve ekibi, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde kendisine bir yer edinebilmek için site üzerinde bir milyar dolara kadar çıkabilecek bir harcama yapabilir. Şu anda her iki firma da bu tür bir anlaşma hakkında yorum yapmamaktalar.

Souq, Amazon'un etkin olduğu ABD ve diğer ülkelerde yer almayan problemleri çözmeye çalışmış durumda. Inc. tarafından birkaç ay önce firmanın profili çıkartıldığında ortaya çıkan şey, kredi kartlarının o kadar yaygın olmadığı bir bölge için firmanın yeni bir ödeme sistemi geliştirmek zorunda olduğunu ortaya çıkartmıştı. Bu yüzden de kullanıcılar, çeşitli fiziksel mağazalarda ön ödemeli kartlarına para yükleyebiliyorlardı. Bir diğer problem ise, bazı bölgelerin diğerleri kadar karmaşık taşıma hizmetleri olmamalarından dolayı ortaya çıkan lojistik sorunu olarak gözükmekte ancak belki de bu problem, Amazon'un yardımcı olabileceği bir konu olabilir...

Okuyucu Yorumları