Google, Android 13'e gelecek yeni özellikleri resmi olarak duyurdu

Google, Android 13'e yapacağı bir güncelleme ile cep telefonlarına çok kullanışlı 4 yeni özellik getirmeye hazırlanıyor.

Google, Android 13'e gelecek yeni özellikleri duyurdu

Barcelona'da düzenlenen MWC 2023 Mobil Dünya Kongresi’nde Google, bir sonraki Android 13 güncellemesiyle Android akıllı telefonunuza gelecek birkaç kullanışlı özelliği duyurdu.

Beklendiği gibi, değişiklikler daha büyük bir Android 14 revizyonundan daha az, ancak yine de en iyi Android telefonlara eklenen araçlar dikkate değer özelliklere sahip. Bunlar arasında yeni Emoji Kitchen derlemeleri, daha kullanışlı Google Keep notları ve Google Meet aramalarında daha az gürültü yer alıyor.

Güncellemeler önümüzdeki birkaç gün ve hafta içinde yayınlanacak, bu nedenle en son sürüme ne zaman yükseltebileceğinizi görmek için cihazınızın güncelleme ayarlarını kontrol etmenizde fayda var.

Google Keep eklentisi

Hayatınızı düzenli tutmak için Google Keep notlarına güveniyorsanız, uygulamanın telefonunuzun ana ekranında notları görmenizi sağlayan bir Android widget'ı aldığını duymak sizi heyecanlandıracaktır. Bu, mağazada dolaşırken işaretleyebileceğiniz alışveriş listesi notunuzu, dikkat etmeniz gereken belirli bir öğenin görüntüsünü veya diğer birçok hatırlatıcınızdan herhangi birini içerebilir.

WearOS kullanan akıllı saatlerde tek dokunuşla Keeps hatırlatıcısı ayarlama

Ayrıca, Galaxy Watch 5 veya Pixel Watch gibi bir WearOS saatine sahip olanlar, saat yüzünüze birkaç dokunuşla notlar ve yapılacaklar listeleri oluşturmanıza olanak tanıyan iki yeni kısayoldan yararlanacak.

Google Meet gürültü engelleme

Bu özellik bazı Android cihazlarda zaten mevcuttu, ancak nihayet daha fazla cihazda kullanıma sunuluyor. Gürültü engelleme özelliği sayesinde, bir dahaki sefere akıllı telefonunuzdan bir toplantıya katılmak zorunda kaldığınızda, çevrenizdeki gürültü hakkında çok fazla endişelenmenize gerek kalmayacak. Bu gürültüler başarılı bir şekilde filtrelenecek. Sistem tüm arka plan gürültüsünü gizleyemiyor, ancak arayanların daha kolay anlaşılmasını sağlamak için oldukça sağlam bir iş çıkarıyor.

Yeni Emoji Kitchen simgeleri

Emoji Kitchen, ruh halinizi daha iyi yansıtan bir kombinasyon oluşturmak için Android emojilerinizi otomatik olarak birleştiren bir Gboard özelliği. Örneğin, bir şeyi hem akıllara durgunluk veren hem de komik bulduğunuzu belirtmek istiyorsanız, Gboard bu duyguyu yakalamak için patlayan kafa ve ağlayarak gülen emojileri tek bir görüntüde birleştirebiliyor. Bu Android güncellemesi, daha da geniş bir duygu yelpazesini ifade etmenize yardımcı olmak için yeni olası emoji karışımlarını getiriyor.

Chrome için daha iyi zoom

Google Chrome'da sayfaları yakınlaştırmak statik bir görüntüyü yakınlaştırmak gibiydi; kelimeler ve simgeler büyüyor ancak ekrandan kayboluyordu. Yaklaşan Android güncellemesi, sayfanın düzenini koruyarak ve her şeyi ekranda tutarak bir sayfayı %300'e kadar yakınlaştırmanıza olanak tanıyacak. Ayrıca, her sayfayı yüklediğinizde otomatik olarak yakınlaştırılması için tercih edilen bir içerik boyutu da ayarlayabileceksiniz.