Android bu dev rekora koşuyor!

Kullanıcı tabanını günden güne yükselten işletim sistemi, bu inanılmaz rekora doğru koşuyor!

Android rekora koşuyor!

Teknoloji severler tarafından sıklıkla yapılan iOS mu Android mi tartışmaları yakın zamanda son bulabilir. En azından rakamsal açından...

Kullanım ağını 1 milyara çıkaracak ilk akıllı telefon platformu Android olacak!

Üstelik IHS iSuppli'ın raporuna göre, bu olay çok geçmeden gerçekleşecek. Raporu değerlendiren şirketin mobil analisti Daniel Gleeson, Android'in bu denli gelişmesinde en büyük pay sahibinin Google olduğunu düşünyor. "Google'ın, işletim sistemini açık kaynaklı bir platform haline getirerek üçüncü şahıslara ücretsiz sunması sayesinde Android epey yol almıştır."

Dahası, Android'in bu hızlı yükselişi kısa süreli olmayacak. İşletim sisteminin, 2016 yılına kadar 3 milyar üniteye ulaşması bekleniyor. Bu da önümüzdeki dört yıl boyunca Google'ı rahatsız edecek ciddi bir rakip çıkmaması anlamına geliyor.

Şüphesiz bu başarıda tek söz sahibi Google değil. Android'i kendi ürünü gibi görüp kollayan Samsung'un payı da yadsınamaz.

Mobil telefon piyasasında yüzde 30,6'lık bir paya sahip olan teknoloji devi, Nokia'nın bu pazardaki 15 yıllık liderliğine de son vermişti. Ayrıca yüzde 50'den fazla Amerikalı kullanıcının Android telefonları tercih ettiğini düşnürsek, bu pazarın hakimi olmak cidden büyük başarı.

Okuyucu Yorumları