Apple'a "Doğru düzgün özür dileyin" şoku!

Ve Apple, Samsung'dan bir kez daha özür dilemek zorunda. Ama bu özür, dalga geçer gibi olamayacak!

"Doğru düzgün özür dileyin!"

Apple, bundan sadece birkaç gün önce, mahkeme kararıyla da olsa, Samsung'dan özür dilemişti. Ancak Apple, internet sitesi üzerinden yayınlanan özür metninde özür dilemekten çok, Samsung'a yüklenmeyi seçmişti.

Kararın verildiği İngiliz mahkemesi ise, özür metninin Apple tarafından bir kez daha yazılması gerektiğine, bundan önce yayınlanan metnin kesinlikle verilen kararı karşılamadığına hükmetti. Samsung'un Galaxy Tab'ının, Apple iPad kopyası olduğunu iddia eden Apple, tamamen haksız bulunmuş ve Samsung'un tasarımını halka olumsuz yönde tanıttığı için özür dilemesi gerektiği kararı verilmişti.

Mahkemenin kararını yinelemesindeki en büyük etken, özrün çok ufak harflerle, resmi sayfanın ücra bir köşesine atılması oldu. Bunun yanında Apple'ın İngiltere tarafından verilen hükmü ciddiye almamasının yanında, kendi tarafında bulunan Alman ve Amerikan mahkemelerinin kararlarını de dile getirmesi, kararın yenilenmesindeki bir diğer önemli noktayı oluşturdu.

Mahkeme tarafından yayınlanan son bildiriye göreyse Apple, özür metnini en az 11 punto karakterlerle ve çok daha açık bir şekilde dile getirmek zorunda.

Okuyucu Yorumları