Apple'a "dokunmatik" şoku!

Apple'ın çok güvendiği "çoklu dokunmatik" patenti "şimdilik" iptal edildi! Peki şimdi ne olacak?

Apple'a "dokunmatik" şoku!

Apple'ın elinde yığınla patent bulunduğu biliniyor; sadece Steve Jobs adına 313 patent var. Firmanın sahip olduğu en önemli patent olan ve "Steve Jobs Patenti" olarak da bilinen '949 multi-touch patenti, USPTO (Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi) tarafından geçici olarak iptal edildi.

İptal kararında, başvuruda yer verilen 20 hak iddiası değerlendirildi ve tüm iddialar geçersiz kabul edildi. Karar geçici dahi olsa, Apple'ın en önemli patentinde bazı çatlaklar olabileceğini akla getiriyor. '949 patentiyle üzerinde hak iddia edilenler arasında "dokunmatik ekranlı cihaz, metot ve buluşsal yöntemler kullanarak komutları algılayan grafik kullanıcı arabirimi" bulunuyor.

Patentin kesin olarak geçersiz kılınmasının, Apple - Samsung davasında alınan kararı etkileyeceği açık. Bununla birlikte, eğer iptal kararı geri çekilirse, bir USPTO incelemesinden daha yara almadan çıktığı için patent hiç olmadığı kadar güçlü olacak.

Bu Apple'ın geçici olarak geçersiz kılınan ilk patenti değil. Aynı şey Ekim ayında bounce-scroll patentinin başına gelmişti. Şurası açık ki Apple, sahip olduğu en önemli patentten savaşmadan vazgeçmeyecek ve yeteneklerini defalarca sergilemiş olan hukuk ekibinin en iyi üyelerini bu sorunla ilgilenmeye gönderecek...

Okuyucu Yorumları