Apple'a karşı dev ortaklık!

Samsung ve Google, Apple'a karşı yeni bir savaşa mı hazırlanıyor? İşte çok konuşulacak ortaklık!

Apple'a karşı dev ortaklık!

Samsung mobil sorumlusu Shin Jong-kyun ve Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt Seoul'de bir araya geliyor. İkilinin gündem maddesi, büyük ihtimalle patent savaşları, dolayısıyla Apple...

Jong-kyun, Eric Schmidt'le görüşeceğini onaylasa da toplantının ne hakkında olacağına dair detay vermedi. Ancak Amerikalı operatörlerle ilgili olan toplantının önümüzdeki hafta yapılacağını söyleyerek tüm tahminleri bu yöne yoğunlaştırdı.

Hatırlayacağımız üzere, geçtiğimiz ay sonuçlanan Samsung-Apple davasında mahkeme Apple'ı haklı bulmuş, Samsung'un patent ihlali yaptığı gerekçesiyle 1 milyar dolar tazminat ödemesine karar vermişti.

Ancak Samsung öngörülen ceza tutarını ödemeye hazırlanırken, Apple bununla da yetinmeyip uğradığı zararları gerekçe göstererek, Samsung'dan 3 milyar dolar fazladan tazminat talep etmişti.

Tüm bunlar yaşanırken, Google, Android işletim sistemini ilgilendirmediğini öne sürerek sözkonusu patent tartışmalarının dışında kalmaya devam ediyor. Ancak Google her ne kadar aksini iddia etse de devam eden hukuki süreç, er ya da geç kendisini de vuracaktır. Zira Apple tüm mücadelesini Samsung'a yoğunlaştırmış görünse de bu savaşın asıl kaynağı Android. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde Google, Android ortağını savunmak durumunda kalabilir.

Okuyucu Yorumları